Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Μπαμπά, σ’ αγαπώ! - Μάρω Θεοδωράκη

  Μπαμπά, σ’ αγαπώ! – Μάρω Θεοδωράκη

  -

  Μπαμπά, σ’ αγαπώ! Από την πρώτη παράγραφο του βιβλίου «Μπαμπά, σ’ αγαπώ!», ο αναγνώστης κατακλύζεται από όμορφα συναισθήματα.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Τον μπαμπά μου τον ξέρω από τότε που γεννήθηκα. Για μένα είναι ο ήλιος μου. Δηλαδή η χαρά μου. Για κείνον είμαι το λουλούδι του. Δηλαδή η χαρά του. Πόσο μου αρέσει όταν με φωνάζει έτσι!

  Η συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη γράφει μια τρυφερή ιστορία αφιερωμένη σε όλους τους μπαμπάδες, και η Νίκη Λεωνίδου, με τις υπέροχες εικόνες της, ντύνει την ιστορία και δημιουργείται ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

  Η ηρωίδα του βιβλίου αγαπάει τον μπαμπά της αλλά δεν τον ευχαριστιέται όπως εκείνη θα ήθελε, γιατί εκείνος εργάζεται πολλές ώρες. Αλλά και στο σπίτι όταν βρίσκεται τον απασχολούν πολλά θέματα της δουλειάς του. Συνεχώς φυσά και ξεφυσά. Τότε το μικρό κορίτσι παίρνει μια απόφαση και την ανακοινώνει στον μπαμπά της.

  -Λοιπόν τ’ αποφάσισα! δήλωσα ένα ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό στον μπαμπά μου. Θα δουλεύεις λιγότερο!

  -Δεν γίνεται αυτό, λουλουδάκι μου.

  -Γίνεται και παραγίνεται. Θέλω να γίνεις όπως πριν. Να σταματήσεις να βλέπεις τα πράγματα ανάποδα.

  Με την ιστορία της συγγραφέως θα ταυτιστούν πολλοί μπαμπάδες που καθημερινά νιώθουν ότι η δουλειά τους τούς στερεί χρόνο από την οικογένεια. Τα προβλήματα της δουλειάς ή οι καθημερινές δυσκολίες τούς δημιουργούν εκνευρισμό, που αποτυπώνεται στο πρόσωπό τους και γίνεται άμεσα αντιληπτός από τα παιδιά.

  Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί, και σίγουρα μια φορά δεν είναι αρκετή. Δίνει τροφή για σκέψη σε όλους τους γονείς. Μας θυμίζει, για ακόμα μια φορά, ότι στις απλές σκέψεις των παιδιών μπορεί να κρύβεται όλη η σοφία του κόσμου.

  Επάγγελμα πατέρας!

  Είμαι σίγουρη ότι το βιβλίο αυτό θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά σας και θα γίνει η αφορμή να αναθεωρήσετε πολλά. Θα σας οδηγήσει σε πολλές σφιχτές αγκαλιές, από αυτές που κόβουν την ανάσα.

  Ο ήλιος μου ξαφνιάστηκε κι αμέσως ήρθε να με αγκαλιάσει. Τόσο σφιχτά, που κόπηκε η ανάσα μου. Αυτές τις αγκαλιές δεν τις αλλάζω με τίποτε άλλο!

  Περίληψη: Μπορεί στ’ αλήθεια ένας μπαμπάς να χαμογελάει περισσότερο και να κατσουφιάζει λιγότερο; Μπορεί να χαρίσει χρόνο στο “λουλούδι του”, στην κόρη του, και να μην αφήσει τις αναποδιές να μπαίνουν στη μέση; Οι στιγμές και οι συνήθειες αλλάζουν όταν εκείνη ταρακουνάει τα νερά, διεκδικεί και απαιτεί την παρουσία του. Ένας όμορφος κόσμος ξετυλίγεται με άξονα τον πιο ισχυρό δεσμό, εκείνον του πατέρα και της κόρης. Μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα κι αγάπη για την πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου.

  Στοιχεία βιβλίου

  ΜπαμπάΤίτλος: Μπαμπά, σ’ αγαπώ!

  Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

  Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

  Εκδόσεις: Μίνωας 

  ISBN: 9786180215083

  Σελίδες: 32

  Ημερομηνία έκδοσης: 1/5/2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here