Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Μυστικοί πράκτορες σε δράση - Σεβαστή Κωνσταντινίδου

  Μυστικοί πράκτορες σε δράση – Σεβαστή Κωνσταντινίδου

  -

  Από τις Εκδόσεις Μολύβι κυκλοφορεί το βιβλίο της συγγραφέως Σεβαστής Κωνσταντινίδου «Μυστικοί πράκτορες σε δράση». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Ιωάννας Σταυρούλας Αθανασοπούλου.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια ιστορία βραχείας φόρμας που απευθύνεται σε ηλικίες 4 ως 7 ετών και αναφέρεται στην άνοια. Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες και απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό.

  …Μια μικρή ιστορία για τα δύσκολα που γίνονται λίγο πιο εύκολα όταν ο ένας στέκεται δίπλα στον άλλον…

  Η συγγραφέας μάς συστήνει τους δυο ήρωες του βιβλίου της, δυο αδέλφια που έχουν αναλάβει μια μυστική αποστολή από τη μητέρα τους.

  Πρώτη ειδική αποστολή: Προσέχουμε τη μικρή μας αδελφή που είναι 2 χρονών.

  Δεύτερη ειδική αποστολή: Προσέχουμε τη μεγάλη μας γιαγιά που είναι 82 χρονών.

  Τι θα συμβεί, όμως, όταν τα δυο αδέλφια ξεχάσουν να κλειδώσουν την πόρτα και η μεγάλη γιαγιά φύγει από το σπίτι;

  Η συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο της, δείχνει με ευφάνταστο τρόπο πώς μπορεί κανείς να βρει λύσεις και στα πιο δύσκολα προβλήματα που καθημερινά μας ταλαιπωρούν.

  Σαφώς και η άνοια είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό, αλλάζει τη ζωή τόσο του ατόμου που πάσχει όσο και της οικογένειάς του. Οι δυσκολίες όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν με αγάπη και σύμπνοια από όλα τα μέλη της οικογένειας.

  Αυτό είναι και το μήνυμα που περνά η συγγραφέας με το βιβλίο της. Ένα βιβλίο γραμμένο με αγάπη, θετική διάθεση και χιούμορ. Καταδεικνύει τις δυσκολίες χωρίς μελοδραματισμούς και υπερβολές. Δεν ωραιοποιεί καταστάσεις αλλά ούτε και τις μετατρέπει σε τραγωδία. Υπάρχει ισορροπία στο κείμενό της και αισιοδοξία.

  Μερικές φορές δεν θυμάται και τα ονόματά μας. Έτσι μας φωνάζει αγοράκι ή κοριτσάκι. «Συμβαίνουν και αυτά», λέει η μαμά.

  Μπορεί λοιπόν το συγκεκριμένο βιβλίο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από οικογένειες που κάποιο μέλος τους πάσχει από άνοια, για να εξηγήσουν στα παιδιά τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ασθένεια και να δώσουν απαντήσεις στις τυχόν απορίες τους.

  Περίληψη: Τι γίνεται όταν η μικρή αδερφή κλαίει και θέλει τη μαμά; Τι γίνεται όταν η μεγάλη γιαγιά δε σε φωνάζει με το όνομά σου αλλά «αγοράκι» ή «κοριτσάκι»; Τι γίνεται όταν δε θυμάται να πιει νερό ή όταν δε βρίσκει το μπάνιο; «Συμβαίνουν κι αυτά», λέει η μαμά. Οι μυστικοί πράκτορες όμως είναι εδώ, πάντα έτοιμοι για δράση. Και τα καταφέρνουν καλά ή σχεδόν καλά.

  Να, όπως προχθές το μεσημέρι που η γιαγιά ξεπόρτισε και άρχισαν να τρέχουν ο ένας πίσω από τον άλλον. Θα προλάβουν τη γιαγιά; Θα προφυλάξουν τη μικρή; Θα φέρουν σε πέρας τις ειδικές αποστολές τους; Μια μικρή ιστορία για τα δύσκολα που γίνονται λίγο πιο εύκολα όταν ο ένας στέκεται δίπλα στον άλλον.

  Στοιχεία βιβλίου

  Μυστικοί πράκτορες σε δράση - Σεβαστής ΚωνσταντινίδουΤίτλος: Μυστικοί πράκτορες σε δράση

  Συγγραφέας: Σεβαστή Κωνσταντινίδου

  Εικονογράφος: Ιωάννα Σταυρούλα Αθανασοπούλου

  Εκδόσεις: Μολύβι 

  ΙSBN: 978-618-5398-22-4

  Σελίδες: 54

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ