Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο Άι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους - Ευγένιος Τριβιζάς

  Ο Άι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους – Ευγένιος Τριβιζάς

  -

  Ο Άι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του Ευγένιου ΤριβιζάΟ Άι-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 Αρουραίους, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση Βαγγέλη Ελευθερίου.

  Ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών γράφει μια απολαυστική ιστορία, περιγράφοντας την περιπέτεια που έζησε ο Άι Βασίλης μια παραμονή Πρωτοχρονιάς ενώ είχε κατεβεί στη γη για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά.

  Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα περίμενε ή, για να το θέσω καλύτερα, ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα έμπλεκε σε μια απίστευτη περιπέτεια. Και τι δεν τράβηξε ο καλός μας Άγιος εκείνη την παραμονή Πρωτοχρονιάς! Έλαβε κλήση για παράνομη στάθμευση, τον μήνυσαν για κακοποίηση ταράνδων, ενώ οι έμποροι παιχνιδιών ήθελαν τη σύλληψη του! Τελικά, κατέληξε στη φυλακή! Τελειωμό δεν είχαν τα βάσανά του. Ποιοι θα βγάλουν τον Άι Βασίλη από τη φυλακή;

  Ο Άι – Βασίλης βρέθηκε πρωτοχρονιάτικα στη φυλακή. Αισθανόταν χάλια. Το κελί είχε τόση υγρασία που μέσα απ’ τις χαραμάδες του τοίχου έβλεπε που και που να περνάνε τσιπούρες. Ο φεγγίτης ήταν  μικρός σαν γραμματόσημο και στο κρεβάτι είχαν αράξει και ροχάλιζαν του καλού καιρού ογδόντα τρεις παχουλοί αρουραίοι. Έξω από την καγκελένια πόρτα στέκονταν δυο γιγαντόσωμοι δεσμοφύλακες, που για να μην τους πάρει ο ύπνος τσιμπούσαν ο ένας τον άλλο με βελόνες του πλεξίματος.

  Μια ιστορία ευφάνταστη, με έξυπνο χιούμορ, γραμμένη από τον αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών, Ευγένιο Τριβιζά. Μέσα από το παραμύθι του, ο συγγραφέας θίγει τη ζωή στις μεγαλουπόλεις, τις συμπεριφορές των ανθρώπων, στέλνοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο μηνύματα προς τους μικρούς αναγνώστες.

  Σίγουρα μια εξαιρετικά απολαυστική ιστορία.

  Περίληψη: Ο Άι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους  Ενώ ο Άι-Βασίλης πλησιάζει µε το έλκηθρό του τη χιονισμένη πολιτεία, ούτε που φαντάζεται τι αναπάντεχες περιπέτειες τον περιμένουν, ούτε που περνάει από το μυαλό του ότι θα καταλήξει αλυσοδεμένος σε µια σκοτεινή φυλακή µε 83 περίεργους αρουραίους! Τι θα γίνει τώρα; Ποιος θα μοιράσει στα παιδιά τα δώρα;

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους

  Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

  Εικονογράφος: Βαγγέλης Ελευθερίου

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-960-501-905-1

  Σελίδες: 62

  Ημερομηνία Έκδοσης: 29/10/2012

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here