Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο Φρέρυ, ένα ελεφαντάκι χωρίς προβοσκίδα - Έλενα Λιάτου

  Ο Φρέρυ, ένα ελεφαντάκι χωρίς προβοσκίδα – Έλενα Λιάτου

  -

  Ο Φρέρυ, ένα ελεφαντάκι χωρίς προβοσκίδα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η ιστορία της Έλενας Λιάτου με τον Φρέρυ το ελεφαντάκι  βρίσκεται στο βιβλίο «Τα παραμύθια του Οσελότου» από τις Εκδόσεις Οσελότος. Η εικονογράφηση της ιστορίας είναι του Νίκου Βασιλειάδη.

  Η Έλενα Λιάτου, μέσα από τη γλυκιά και τρυφερή αυτή ιστορία, μιλάει στα παιδιά για την διαφορετικότητα. Μέσα από τα μηνύματα που περνάει στους μικρούς της αναγνώστες, τα παιδιά κατανοούν πως όλοι είναι διαφορετικοί και ξεχωριστοί, αλλά μπορούν ωστόσο να συνυπάρξουν και να είναι ευτυχισμένοι.

  Ο Φρέρυ ένα μικρό ελεφαντάκι, γεννιέται χωρίς προβοσκίδα. Οι γονείς του, θα ακολουθήσουν  πιστά τις οδηγίες του γιατρού της ζούγκλας και θα βρουν με κόπο όλα τα υλικά που απαιτούνται, για να φτιαχτεί η αλοιφή που θα βοηθήσει το ελεφαντάκι να βγάλει προβοσκίδα.  Η θεραπεία ξεκινάει, ο καιρός περνάει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα για τον Φρέρυ. Στενοχωριέται πολύ που ξεχωρίζει από τους άλλους ελέφαντες και απομακρύνεται από την παρέα τους. Συμβιβάζεται με την ιδέα ότι θα μείνει για πάντα χωρίς προβοσκίδα. Μέχρι που μια μέρα, ένα γεγονός θα ανεβάσει τον Φρέρυ ψηλά στην εκτίμηση των ελεφάντων……..

  Από την ίδια κιόλας μέρα ξεκίνησαν την θεραπεία. Το μικρό ελεφαντάκι, τρεις φορές την ημέρα έκανε επαλείψεις και κάθε πρωί πήγαινε στον καθρέφτη περιμένοντας να δει την μεγάλη αλλαγή.

  «Τίποτα ακόμα δεν έχουμε πετύχει. Μα γιατί σ’εμένα, αλήθεια αυτό να τύχει;» έλεγε απογοητευμένο και τα ματάκια του γέμιζαν δάκρυα.

  Οι γονείς του, προσπαθούσαν  να του δώσουν δύναμη. Δεν είχαν χάσει όλες τους τις ελπίδες. Του έλεγαν υπομονή να κάνει μόνο. Σύμμαχο έχουν τον χρόνο.

  Περίληψη: Αυτό το βιβλίο -Τα παραμύθια του Οσελότου- έχει μέσα 20 παραμύθια από διαφορετικούς συγγραφείς. Ο μικρός οσελότος φέρνει στο ελληνικό παιδικό αναγνωστικό κοινό τον πρώτο τόμο με παραμύθια.
  Είκοσι σύγχρονοι Έλληνες παραμυθάδες ζωντανεύουν με την πένα τους τις περιπέτειές του και έξι εικονογράφοι δίνουν χρώμα με τα πινέλα τους στις σκηνές που ονειρεύεται ο μικρός οσελότος, καθώς ταξιδεύει σε φανταστικούς τόπους, παίρνει μαθήματα αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού και ανθρωπιάς, ανακαλύπτοντας έτσι τον εαυτό του και τον κόσμο.
  Μία φρέσκια συλλογή παραμυθιών για παιδιά 3-5, 5-8 και 8-12 χρονών.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Τα παραμύθια του Οσελότου, Συλλογικό

  Τόμος: 1oς Εκδόσεις: Οσελότος,

  Ηλικία: 3+ ετών,

  Ημ, εκδοσης: Δεκέμβριος 2012

  ISBN: 9789605640095

  Σελίδες: 210

  Προτεινόμενες ηλικίες: 3-6 ετών

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here