Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών - Orianne Lallemand

  Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών – Orianne Lallemand

  -

  Από τις Eκδόσεις Παπαδόπουλος, κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών» της συγγραφέως Orianne Lallemand, σε εικονογράφηση της Eleonore Thuilleir. Aπευθύνεται σε ηλικίες 3+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο λύκος Ζαχαρίας είναι πολύ γνωστός στα παιδιά. Κυκλοφορούν δώδεκα βιβλία με τον αγαπημένο λύκο και τις περιπέτειές του. Η συγγραφέας του βιβλίου, η Γαλλίδα Οrianne Lallemand, δημιούργησε έναν ήρωα πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε στο μυαλό μας για τον λύκο. Ο λύκος Ζαχαρίας δεν μοιάζει με άλλους λύκους. Δεν θέλει να κάνει κακό σε κανέναν, αλλά ούτε και να φάει κάποιον.

  Σε αυτό το βιβλίο, ο Ζαχαρίας θέλει να φτιάξει μια μηλόπιτα για το γεύμα της Πρωτομαγιάς. Δυστυχώς όμως δεν ξέρει να μαγειρεύει και αποφασίζει να πάει στο δάσος. Πιστεύει ότι κάποιον θα συναντήσει που θα του πει πώς να φτιάξει τη μηλόπιτα.

  Ο λύκος Ζαχαρίας περπάτησε πολύ, χωρίς να συναντήσει κανέναν. Επιτέλους, στην παράκαμψη του μονοπατιού, έπεσε μύτη με μύτη με τα τρία μικρά γουρουνάκια, που έχτιζαν το σπίτι τους.

  Ο Ζαχαρίας έχει βρεθεί στο δάσος των παραμυθιών. Στην προσπάθειά του να μάθει πώς φτιάχνεται η μηλόπιτα, θα συναντήσει πολλούς ήρωες από τα παραμύθια που όλοι γνωρίζουμε. Θα τα καταφέρει άραγε να φτιάξει τη μηλόπιτα για το γεύμα της Πρωτομαγιάς;

  Πρόκειται για ένα όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο που σπάει όλα τα στερεότυπα για τον κακό λύκο. Τα παιδιά, μέσα από την περιπέτεια του Ζαχαρία, αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Βλέπουν με άλλα μάτια τον λύκο, που μόνο κακές φήμες τον ακολουθούν.

  Ο λύκος δεν σπέρνει τον τρόμο γύρω του αλλά είναι καλός, δοτικός και νοιάζεται για τους άλλους. Άλλωστε, στη ζωή όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

  Ένα απολαυστικό βιβλίο που χαίρεσαι να διαβάζεις με τα παιδιά.

  Περίληψη:  Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ετοιμάσει κάτι κι αυτός για το πρωτομαγιάτικο πικ νικ με τους φίλους του. Μόνο που δεν ξέρει να μαγειρεύει!

  Έτσι, ξεκινάει να πάει στο δάσος, σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα τον βοηθήσει.

  Εκεί όμως τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε πολύ γνωστά… πρόσωπα!

  O Λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών - Eleonore ThuilleirΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών

  Συγγραφέας: Orianne Lallemand

  Eικονογράφος: Eleonore Thuillier

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 

  ΙSBN: 978-960-569-324-4

                                                            Σελίδες: 40

                                                            Ημερομηνία έκδοσης: 27/07/2015

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here