Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026
More
    ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΟ πόνος της αγάπης - Κωνσταντίνα-Παρασκευή Δουβόγιαννη

    Ο πόνος της αγάπης – Κωνσταντίνα-Παρασκευή Δουβόγιαννη

    -

    Ο Πόνος της Αγάπης. Όποιος αγαπήσει αληθινά είναι αναπόφευκτο πως θα πονέσει, κυρίως λόγω της απώλειας. Όμως θα μπορέσει να αγαπήσει ξανά;

    Μπορεί η αγάπη να επουλώσει τις πληγές ή δεν αρκεί;

    Προσωπική άποψη: Παρασκευή Παρίσση

    Το βιβλίο «Ο πόνος της αγάπης» αναφέρεται στην απώλεια και στο τι γίνεται μετά την απώλεια. Η συγγραφέας έχει γράψει μία άρτια κοινωνική νουβέλα που μου άρεσε πάρα πολύ, για να βοηθήσει όσο μπορεί οποιονδήποτε αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι.

    Αρκεί μια στιγμή για να αλλάξει η ζωή σου για πάντα, για αυτό πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να δίνεις αγάπη στους ανθρώπους σου, στους γονείς σου, και να μην αφήνεις για αύριο αυτό που έχεις να πεις για σήμερα… γιατί ίσως δεν θα υπάρχει αύριο.

    Ο θάνατος. Πόσα έχουν γραφτεί για τον θάνατο; Κάθε άνθρωπος σαν το λουλούδι μαραίνεται και σαν όνειρο φεύγει και διαλύεται. Τα στάδια είναι χαρακτηριστικά και το ξέρουν καλά όσοι τον έχουν βιώσει: πόνος, άρνηση, θυμός και αποδοχή. Όταν φτάσεις στο τελευταίο στάδιο, θα λυτρωθείς!

    Θεέ μου, δώσε μου το θάρρος να αλλάξω αυτά που μπορώ, τη δύναμη να αντέξω αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω και τη σοφία να καταλαβαίνω τη διαφορά.

    Παρόλο που αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα για πολλούς ανθρώπους, το βιβλίο έχει αισιόδοξο μήνυμα και αυτό οφείλεται στον απλό, χαρακτηριστικό τρόπο γραφής που ρέει σαν νερό. Η γραφή είναι απλή, μεστή, όμορφη, κινηματογραφική, αυθόρμητη, με χιούμορ και πολύ οικεία. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ολοκληρωμένοι και έχουν μία απλότητα, για αυτό τα μηνύματα που σας ανέφερα είναι αισιόδοξα!

    Πηγή: https://www.mantinades.gr/mantinada/o-ponos-tsi-agapis-soy/16943

    Το βιβλίο, εκτός από τον θάνατο, πραγματεύεται την αγάπη που επουλώνει τον πόνο, καθώς και τον έρωτα, τη φιλία, τις οικογενειακές σχέσεις, αλλά και πιο ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η δωρεά οργάνων και η σημερινή οικονομική κρίση. Η μαγεία είναι μέσα στην καρδιά μας και η ζωή είναι στιγμές χαράς και λύπης και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς τόσο καλύτερα θα αισθανθείς. Γι’ αυτό ψάξε να βρεις το φως μέσα σου και να αγαπήσεις!

    Αυτό που με συγκλονίζει, αλλά και δίνει νόημα στη ζωή μου, είναι η αγάπη. Αγάπη σε όλες τις μορφές της, αδερφική, ερωτική, συντροφική, φιλική, γονική. Θεωρώ ότι για αυτό είμαστε σε αυτόν τον κόσμο, για να ενωθούμε και να αγαπήσουμε.

    Σε όλο το βιβλίο, από την αρχή μέχρι το τέλος, ταυτίστηκα με τις λέξεις και χόρεψα το πιο όμορφο βαλς! Έτσι και αλλιώς, για να ερωτευτείς χρειάζεται να αφεθείς, για να αγαπήσεις χρειάζεται να θυσιαστείς. Πάντα βρίσκεις αυτό που προσδοκάς και παίρνεις ό,τι δίνεις. Θα το ξαναπώ ακόμα μία φορά, ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί.

    Αυτό που λάτρεψα στο βιβλίο ήταν το χιούμορ, γιατί μέσα από αυτό λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες – σε συνδυασμό με τα μικρά κεφάλαια ταξιδεύεις πολύ άνετα, χωρίς να κουράζεσαι καθόλου.

    Είτε παντρευτείς είτε δεν παντρευτείς, ό,τι και να κάνεις από τα δυο… θα το μετανιώσεις!  

    Η συνταγή ενός πετυχημένου γάμου είναι ο έρωτας; Ή να σε αγαπάει και να σε αποδέχεται όπως ακριβώς είσαι; Και οι γυναίκες τι ψάχνουν σε έναν άντρα; Να είναι εμφανίσιμος, ειλικρινής, να έχει χιούμορ και να μαγειρεύει; Πολλά τα ερωτήματα που μπορώ να σας θέσω αλλά την απάντηση θα μου τη δώσετε εσείς!

    Όταν θα διαβάσετε το βιβλίο –που σας το προτείνω γιατί μόνο κερδισμένοι θα είστε, πιστέψτε με–, θα έρθετε σε επαφή με μία σοβαρή πάθηση όπως είναι η νευρική ανορεξία, καθώς και με ένα σοβαρό, ευαίσθητο θέμα που σας ανέφερα, όπως είναι η δωρεά οργάνων. Δεν θα αναλύσω την άποψή μου για αυτά τα θέματα, γιατί εδώ μας ενδιαφέρει πώς η αγάπη επουλώνει τις πληγές του ανθρώπου από τις απώλειες!

    Περιγραφή: Ο Πόνος της Αγάπης

    Όποιος αγαπήσει αληθινά είναι αναπόφευκτο πως θα πονέσει, κυρίως λόγω της απώλειας. Όμως θα μπορέσει να αγαπήσει ξανά μετά τον πόνο;

    Μία οικογένεια δοκιμάζεται από τον αφόρητο πόνο της απώλειας του πιο αγαπημένου μέλους της. Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός επισκιάζει τις ζωές των μελών της για χρόνια, μέχρι που εμφανίζεται στον δρόμο τους η Άννα, μία νεαρή γιατρός. Γίνεται ο συνδετήριος κρίκος της άτυχης οικογένειας και επηρεάζει τη ζωή του καθενός με διαφορετικό τρόπο. Όλοι θα θελήσουν τη βοήθειά της για να καταφέρουν να σωθούν, αλλά στο τέλος είναι και η ίδια που θα σωθεί.

    Κάποιες πληγές δεν κλείνουν ποτέ, απλά απαλύνονται με τον χρόνο. Μπορεί η αγάπη να επουλώσει τις πληγές ή δεν αρκεί; Το παρελθόν μας σίγουρα μας καθορίζει, αλλά πόσο ελεύθεροι είμαστε να ξεφύγουμε από ό,τι μας κρατάει πίσω;

    Ο μόνος τρόπος να ζήσουμε αληθινά είναι να αγαπάμε, παρόλο που ξέρουμε ότι θα πονέσουμε. Το μόνο σημάδι ότι αγαπήσαμε πραγματικά είναι το σημάδι που μας αφήνει η πληγή του πόνου. Τελικά, η ίδια η ζωή εξαγνίζει ή ο θάνατος;

    Στοιχεία Βιβλίου

    Τίτλος: Ο πόνος της αγάπης

    Συγγραφέας: Κωνσταντίνα – Παρασκευή Δουβόγιαννη

    Εκδόσεις: Πηγή 

    ISBN: 9789606261473

    Έτος έκδοσης : 2019

    Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

    Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

     

     

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ