Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο της Εύης Παπαδοπούλου και του Βασίλη Χρυσικόπουλου, συγγραφέων και αρχαιολόγων, «Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης. Ανήκει στη σειρά «Αρχαία Αιγυπτιακά παραμύθια» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Farida El Gazzar, εικαστικού και εικονογράφου.

Ένα εξαιρετικό παραμύθι σε ελεύθερη απόδοση της Εύης Παπαδοπούλου και επιστημονική επιμέλεια του Βασίλη Χρυσικόπουλου. Ένα βιβλίο που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι κάτι παραπάνω  από εξαιρετική, που πετυχαίνει να ταξιδέψει  τους αναγνώστες του βιβλίου στην Αρχαία Αίγυπτο.

«Τι θα συμβεί, πατέρα, αν συνεχίσω να ζω έτσι; Γνωρίζω το πεπρωμένο μου. Θα ήθελα όμως, περιμένοντας το πεπρωμένο μου να εκδηλωθεί, να ζήσω τη ζωή μου μέσα στον κόσμο. Επίτρεψέ μου, Βασιλιά και πατέρα μου, να κάνω αυτό που επιθυμεί η καρδιά μου.»

Η Εύη Παπαδοπούλου, αρχαιολόγος στο επάγγελμα και ο Βασίλης Χρυσικόπουλος, αρχαιολόγος με διδακτορικό δίπλωμα στην Αιγυπτιακή Αρχαιολογία δημιουργούν ένα παραμύθι που θα γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού ξεπηδά η αγάπη των δημιουργών του βιβλίου για την επιστήμη τους καθώς και η διάθεση τους να φέρουν τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες πιο κοντά στην Αρχαιολογία, να τη δουν με άλλο μάτι και να την αγαπήσουν.

Ο Φαραώ για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να χαλάσει το χατίρι του αγαπημένου του γιου. Κατανοούσε τη μοναξιά του και συλλογίστηκε πως ό, τι είναι να γίνει θα γίνει!

Η εικονογράφος Farida Εl Gazzar γεννήθηκε στην Αίγυπτο και η δουλειά της στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι αποτέλεσμα έμπνευσης από τις τοιχογραφίες και τα χειροτεχνήματα των Αρχαίων Αιγυπτίων καθώς και από τις επισκέψεις της στα μουσεία της Πατρίδας της.

Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα

Περίληψη: Τρία πεπρωμένα ορίζουν  τη ζωή του πρίγκιπα της Αιγύπτου: Ένας κροκόδειλος, ένα φίδι κι ένας σκύλος. Ο πρίγκιπας  αρνείται να ζήσει μέσα στον φόβο, εξαιτίας της προφητείας των επτά Αθώρ, γι’ αυτό αποφασίζει να φύγει από το μέρος όπου βρισκόταν, κλεισμένος και μόνος, για να προφυλάξει τον εαυτό του από αυτό που του όριζε η τύχη.

Αποφασίζει να ταξιδέψει και να γνωρίσει τη ζωή στις Χώρες γύρω από τον Ευφράτη ποταμό. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τα τρία του πεπρωμένα και θα θελήσει ο ίδιος να  ορίσει την πορεία της ζωής του.

Το συγκεκριμένο παραμύθι χρονολογείται στον 13ο αιώνα κατά τις αρχές της 19ης Φαραωνικής Δυναστείας. Σώζεται σε πάπυρο που φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Η ιστορία του πρίγκιπα που συγκινεί  με τη διαχρονικότητά της, παραμένει ζωντανή μέσα από τις αφηγήσεις των σύγχρονων Αιγυπτίων. «Ο Πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα» μας ταξιδεύει στη Χώρα του Νείλου όπου μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις διατηρούν εδώ και αιώνες ζωντανό το μεγαλόπρεπο παρελθόν της.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα

Συγγραφείς: Εύη Παπαδοπούλου και Βασίλης Χρυσικόπουλος

Εκδόσεις: Μάρτης

Εικονογράφηση: Φαρίντα Ελ Γκαζάρ

ISBN: 978-618-82864-1-2

Σελίδες: 28

Ημερομηνία Έκδοσης: 06/2017

Ηλικίες: 5+

Επεξεργασία εικόνας: Ελένη Φυντανή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here