Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Οχ, κοκκίνισα! - Χριστίνα Αποστολίδη

  Οχ, κοκκίνισα! – Χριστίνα Αποστολίδη

  -

  «Οχ, κοκκίνισα!» λέγεται το νέο βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνα Αποστολίδη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Η εικονογράφηση είναι του Γιάννη Σκουλούδη. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Ο Δημήτρης, λοιπόν, μια μέρα θυμώνει τόσο πολύ, που από το στόμα του βγαίνει μια κόκκινη μπάλα, ο Φούρκας, ο θυμός που θα βοηθήσει τον Δημήτρη να διεκδικεί με ιδιαίτερο «σθένος» όσα θέλει από τους δικούς του. 

  Μετά από τις συμβουλές του Φούρκα κι αφού γίνεται κατακόκκινος από θυμό, όλοι ανησυχούν μήπως αρρώστησε, κι έτσι χάνει το πάρτυ της κολλητής του. Τότε έρχεται σε πραγματική επαφή με τα συναισθήματά του και μαθαίνει να διαχειρίζεται τον θυμό του.

  Πέντε λεπτά τώρα του ζητούσε να κλείσει την τηλεόραση, αλλά εκείνος δεν την άκουγε. Τελικά, πήρε το τηλεκοντρόλ και την έκλεισε μόνη της.

  -ΑΑΑΑΑΑΑ, ούρλιαξε ακόμη πιο δυνατά ο Δημήτρης. 

  Κι όπως φώναζε, βγήκε από το στόμα του… μια μικρή κόκκινη μπάλα! Ο Δημήτρης περίμενε ότι θα έπεφτε στο πάτωμα, εκείνη όμως έμεινε να αιωρείται μπροστά στα μάτια του.
  ― Μπαμπά, έλα να δεις!

  Ο Δημήτρης κοκκινίζει και κοκκινίζει όσο αφήνει τον Φούρκα να αποφασίζει. Έχει και τα δίκια του… Πολλά παιδιά θα ταυτιστούν μαζί του. Ε, δεν γίνεται να μη θυμώνουμε, υπάρχει όμως τρόπος να διαχειριστούμε τον θυμό μας; Αν τραγουδήσουμε; Αν γελάσουμε πολύ; Αν αναπνεύσουμε βαθιά και μετρήσουμε ως το δέκα, μήπως τα καταφέρουμε; Στο χέρι μας είναι!

  Ποιος είναι ο Φούρκας, ο μικρός κόκκινος μπελάς που μπήκε στη ζωή του Δημήτρη για να τον βοηθήσει να πετυχαίνει αυτό που θέλει, ώστε να μην κλείνει ποτέ η τηλεόραση και να υπάρχουν πάντα πατάτες τηγανητές για φαγητό;

  Το «Οχ, κοκκίνισα!» πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλά για τον θυμό και τη διαχείρισή του. Δεν είναι και εύκολο συναίσθημα! Ο θυμός είναι ίσως το πιο δύσκολο συναίσθημα.

  Το «Οχ, κοκκίνισα!» είναι μια άμεση και παραστατική ιστορία για συναισθήματα ενθουσιασμού και θυμού, ματαίωσης και συνέπειας. Η γλώσσα που επιλέγει η συγγραφέας και το χιούμορ της μιλούν στις παιδικές καρδιές, κερδίζοντάς τες…

  Περίληψη: Όταν ο Δημήτρης γνωρίζει τον Φούρκα, ενθουσιάζεται.

  Επιτέλους, κάποιος καταλαβαίνει πόσο άδικο είναι να πρέπει να τρώει φακές και να πηγαίνει στο κρεβάτι του από τις εννιά! Ο Φούρκας ενθαρρύνει το αγόρι να φωνάζει και να χτυπιέται για να πετύχει αυτό που θέλει κι όλα πάνε μια χαρά. Μέχρι που, μια μέρα, ο Δημήτρης γίνεται κατακόκκινος από τις φωνές!

  «Τώρα μοιάζεις πιο πολύ με μένα» του λέει όλο χαρά ο επίσης κατακόκκινος Φούρκας. Ο Δημήτρης, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι του αρέσει το καινούριο του χρώμα…

  Στοιχεία βιβλίου

  Οχ, κοκκίνισα - Χριστίνα ΑποστολίδηΤίτλος: Οχ, κοκκίνισα!

  Συγγραφέας: Χριστίνα Αποστολίδη

  ISBN: 978-618-02-2438-2

  Σελίδες: 36

  Ημερομηνία έκδοσης: 1/1/2023

  Εκδόσεις: Μίνωας

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ