Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Σκέψεις σε λέξεις Πώς γράφτηκαν οι Κυνηγοί Ζωής

  Πώς γράφτηκαν οι Κυνηγοί Ζωής

  -

  Γράφει η Αλέξα Μέριαν

  Κυνηγοί Ζωής. Σε μία αρκετά μεγάλη μετάβαση της ζωής μου, βρέθηκα περιπλανώμενη στους δρόμους του Λονδίνου να κυνηγάω το μέλλον μου. Έφυγα από το γνώριμο περιβάλλον που μεγάλωσα και από την μία μέρα στην άλλη το άγνωστο ήταν εκεί να με τρομάζει. Πάντα μέσα στην τσάντα μου κουβαλούσα ένα τετράδιο. Ακόμα και οι απλές σημειώσεις με βοηθούσαν μέσα στην μέρα. Κάποιες φορές ήταν μερικές σειρές και άλλες ολόκληρες σελίδες.

  Κυνηγοί ζωήςΚυνηγοί ζωής. Ο τίτλος αντιπροσωπεύει και την πορεία του βιβλίου μέχρι την υλική του μορφή. Θυμάμαι πως ξεκίνησα να γράφω τις πρώτες σκηνές μέσα στο μετρό καθώς έψαχνα για δουλειά. Δεν ξεκίνησα από την αρχή. Η πρώτη σκηνή ερχόταν από ένα όνειρο που είχα το προηγούμενο βράδυ και όταν άνοιξα τα μάτια σκέφτηκα ότι άξιζε τον κόπο να την σημειώσω. Από απλή σημείωση μετατράπηκε σε σκηνή και η σκηνή σε κεφάλαιο. Ύστερα ακολούθησαν και άλλες σκηνές και έμοιαζαν με δέντρο ιδεών.

  Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο οι δύο χαρακτήρες μου αντιμετωπίζουν τις βασικές αλλαγές της πορεία τους. Παλεύουν με τα συναισθήματα αλλά και τους δαίμονες που τους στοιχειώνουν.

  «-Πώς μπορεί αυτή η γυναίκα να είναι τόσο θερμή και ψυχρή ταυτόχρονα; αναρωτήθηκε από μέσα του ενώ οι σκέψεις του τον μπέρδευαν. Το ήξερε πως τα είχε κάνει άνω κάτω προηγουμένως όμως και η δική της συμπεριφορά ήταν περίεργη. Εκεί που νόμιζε πως την είχε καταλάβει, έκανε κάτι και του άλλαζε κάθε θεωρία που είχε δημιουργήσει. Ένα ήταν σίγουρο γι’ αυτόν. Μπορεί να τον μπέρδευε όμως δεν θα έπαυε ποτέ να τον εκπλήσσει»

  Έτσι και εγώ καθ’ όλη την διάρκειά του κυνηγούσα ένα μέλλον και έπρεπε να παλέψω με το άγνωστο για να φτάσω εκεί που επιθυμούσα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να μετράω τα λεπτά από την στιγμή που ξυπνούσα μέχρι και την στιγμή που έφτανα έξω από το μαγαζί που δούλευα. Υπολόγιζα πάντα να φτάνω κάποια λεπτά νωρίτερα έτσι ώστε να μπορώ να αφιερώσω λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτά που έγραφα προηγουμένως στο βαγόνι.

  Καθόμουν σε ένα παγκάκι, με τα πόδια διπλωμένα επάνω και ενώ στο ένα πόδι στερέωνα το τετράδιο, στο άλλο είχα το κινητό ανοιχτό να κοιτάζω τα λεπτά που μου επέμεναν. Όμως δεν ήταν πάντα εύκολο. Οι λέξεις δεν έβγαιναν πάντα αβίαστα. Βρισκόμουν σε ένα προσωρινό, αντισυμβατικό περιβάλλον και σαν άνθρωπος που λειτουργεί με το συναίσθημα αυτό με εμπόδιζε στο να δημιουργήσω με την ροή που ήθελα.

  Στις αρχές φθινοπώρου είχα τα πρώτα κεφάλαια στα χέρια μου και έτσι ξεκίνησα να τα ανεβάζω σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που γράφω από το 2013 μέχρι και σήμερα. Τα σχόλια του κόσμου ήταν αυτά που με έκαναν να συνεχίζω να γράφω μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Μάλιστα κάποιοι από τους αναγνώστες μου ήταν και αυτοί που με ώθησαν στο να στείλω το e-mail της αξιολόγησης στον εκδοτικό οίκο που στεγάζει σήμερα σε έντυπη μορφή το έργο μου.

   Γίνε εσύ ο κυνηγός της ζωής και όχι το θήραμά της.

  Υπάρχουν στιγμές που ακόμα γυρνάω πίσω σε αυτές τις σημειώσεις και μαζί τους σε αναμνήσεις και συναισθήματα. Ακόμα έχω ένα τετράδιο πάντα μαζί μου και μία εύκαιρη εφαρμογή σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή που κρατώ για κάθε σκηνή, λέξη, σκέψη που περνάει από το μυαλό μου. Ζω και αναπνέω μέσα από τις λέξεις. Είναι τα βιώματά μου, τα παιδιά μου. Είναι αυτά που με κάνουν και είμαι η Αλέξα και το «Κυνηγοί Ζωής» είναι μόνο η αρχή από αυτά που θα έρθουν.

  Περίληψη: “Σε σιχαίνομαι! Είσαι ένα τέρας που το μόνο που κυνηγάει είναι το αίμα!” του φώναξα και εκείνος χαμογέλασε διαβολικά. “Το ξέρω, έρωτα. Δεν περίμενα την επιβεβαίωση σου.” είπε σκληρά και δεν ένιωσα έκπληξη. Για την ακρίβεια δεν ένιωθα τίποτα άλλο πέρα από θυμό. “Εμπρός, έρωτα… Ρίξε μου… Φρόντισε μόνο να μην αστοχήσεις γιατί τότε θα υποφέρεις στα δικά μου χέρια.” είπε άγρια και μου ξέφυγε ένα γελάκι. “Ποτέ δεν αστοχώ.” είπα και πάτησα την σκανδάλη….. Το όνομά της Βαλεντίν. Ή έτσι θέλει να λέει στον κόσμο. Περιπλανιέται στους δρόμους του Λονδίνου σαν άγνωστη, σαν κυνηγημένη ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η πραγματική της ιστορία. Όλα πηγαίνουν όπως θα ήθελε εκείνη όμως η μοίρα αποφασίζει να την δοκιμάσει και στέλνει στον δρόμο της το παρελθόν. Γνωρίζει από την αρχή τι σημαίνει οικογένεια, αγάπη και πραγματικός πόνος και αυτό μέσα από ένα ζευγάρι μπλε μάτια. Ξεχάστε τα τρυφερά λόγια και τις ρομαντικές σκηνές! Σε αυτή την ιστορία κυρίαρχος του παιχνιδιού είναι το πάθος! Το ωμό, κυνικό, σκληρό, φλογερό πάθος που σε κάνει να διψάς για περισσότερα! Πάθος για εξουσία, πάθος για εκδίκηση, πάθος για κατάκτηση, πάθος για ζωή! Μια ιστορία σαν του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στην πιο διεστραμμένη της μορφή.

  ΚυνηγοίΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Κυνηγοί Ζωής

  Συγγραφέας: Merian Alexa

  Εκδόσεις: Maradel Books

  Σελίδες: 510

  Ημ. Έκδοσης: 2018

  ISBN: 9786188265493

  Επεξεργασία εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here