Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΣκέψεις σε λέξειςΠώς γράφτηκε: Του έρωτα & του πολέμου

  Πώς γράφτηκε: Του έρωτα & του πολέμου

  -

  Πώς γράφτηκε: Του έρωτα & του πολέμου. Από μικρή ηλικία άκουγα σχόλια για την εμφάνισή μου. Από το δημοτικό κιόλας δεν ήμουν αποδεκτή γιατί δεν ταίριαζα στον τύπο της τέλειας γυναίκας που είχαν δημιουργήσει ο κόσμος της μόδας, η τηλεόραση, τα περιοδικά και ο κινηματογράφος.

  Γράφει η Νεκταρία Μαρκάκη

  Του έρωτα & του πολέμου
  Πώς γράφτηκε Του έρωτα & του πολέμου

  Έχοντας μεγαλώσει σε ένα τοξικό περιβάλλον όπου τα σχόλια έρχονταν από διάφορες κατευθύνσεις, ακόμα κι από την οικογένεια, έμαθα να μην αγαπώ τον εαυτό μου γιατί δεν ήμουν τέλεια. Σε συνδυασμό με τις κρίσεις πανικού και τις φοβίες που μου είχαν δημιουργηθεί, αλλά και την κατάθλιψη που μου χτύπησε την πόρτα νωρίς σε ηλικία, είχα φτάσει σε σημείο να μη θέλω να κοιτάζομαι στον καθρέφτη.

  Κάπου εκεί γεννήθηκε η ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτό, όμως ποτέ δεν είχα βρει τον τρόπο να εκφράσω πώς ένιωθα πραγματικά, μέχρι που το 2017, τέλη άνοιξης, κάθισα μπροστά από τον υπολογιστή κι άρχισα να γράφω την ιστορία της Ερατούς, τη δική μου ιστορία, την ιστορία χιλιάδων γυναικών που έχουν νιώσει στο περιθώριο επειδή για κάποιους δεν είναι όμορφες. Θέλησα να μιλήσω για τη μάχη μου ενάντια στις κρίσεις πανικού, για όλες τις φοβίες μου, για όσα έχω ακούσει και βιώσει, ως ένα είδος ψυχοθεραπείας.

  Δημιούργησα την Ερατώ, ένα τέλεια ατελές πλάσμα που κατά τη γνώμη μου είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, η κολλητή μας, η αδερφή μας, ένα άτομο που αν βγεις στον δρόμο θα το αναγνωρίσεις εύκολα, για να πω όσα ένιωθα αλλά και να εξηγήσω πώς μπορεί να νιώθει ένα άτομο που έχει ζήσει την απόρριψη.

  Δημιούργησα τον Άρη για να δείξω πως και οι άντρες έχουν προβλήματα αυτοπεποίθησης, πως κι εκείνοι μπορούν να καταρρεύσουν, πως η εγκατάλειψη μπορεί να αλλάξει έναν άνθρωπο και να του στερήσει την όρεξη για ζωή. Έγραψα αυτό το βιβλίο έχοντας πλήρη επίγνωση του ότι δεν θα καταλάβουν πολλοί τη θέση της Ερατούς, ειδικά, είτε γιατί δεν έχουν βρεθεί στην ίδια θέση ή γιατί μπορεί να τη θεωρήσουν υπερβολική. Είχα την ανάγκη να πω αυτή την ιστορία που μου πήρε έξι μήνες για να την τελειώσω και έναν χρόνο να τη διορθώνω, ώστε να φτάσει σε σημείο να πω εντάξει… μπορείς να ανασάνεις τώρα

  Διαβάστε την άποψή μας για το βιβλίο: Του έρωτα & του πολέμου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ