Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο; - Βαγγέλης Ηλιόπουλος

  Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο; – Βαγγέλης Ηλιόπουλος

  -

  Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο;

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου “Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο;” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη σε εικονογράφηση Λήδας Βαρβαρούση. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Με κάθε αγορά του βιβλίου, υποστηρίζεται οικονομικά το σωματείο Παι.δ.υ. που στηρίζει τα παιδιά που νοσούν και νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία παίδων.

  Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο;

  Το βιβλίο αναφέρεται στη δύναμη του χαμόγελου. Ένα χαμόγελο εγκαταλείπει ένα παιδί που είναι μονίμως κατσουφιασμένο και αναζητά κάποιο άλλο πρόσωπο για να φωλιάσει.

  Γιατί να μου τύχει εμένα τόσο κατσούφικο παιδί; Όλο θυμωμένο είναι. Όλοι απορούν, κι εγώ μαζί: Μα δε θα γελάσει πια ποτέ του; Όλο λέω “Λίγο ακόμη και θα ζωγραφιστώ στο πρόσωπό του”. Αλλά πού… Δε λέει να μου κάνει το χατίρι.

  Σε αυτή την αναζήτηση θα συναντήσει έναν γάιδαρο, μια γάτα, ένα δέντρο, μια κάμπια, ένα καράβι, κύματα της θάλασσας και ένα σύννεφο. Θα δώσει και θα πάρει μαθήματα ζωής μέχρι να βρει πού ταιριάζει.

  Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο;

  Κι αν αναρωτιέστε πότε κανείς πρέπει να χαμογελά, το χαμόγελο δίνει τη δική του απάντηση.

  Όποτε μπορείς, μαθαίνεις, βοηθάς, αντέχεις, πετυχαίνεις, προσφέρεις, προχωράς και ελπίζεις, τότε να χαμογελάς.

  Συμφωνώ απόλυτα. Η ζωή δεν είναι εύκολη. Έχει δυσκολίες, πίκρες και προβλήματα. Ένα χαμόγελο δε λύνει βέβαια όλα τα προβλήματα δια μαγείας, αλλά συμβάλλει στο να βλέπουμε τη ζωή πιο θετικά και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε την προσπάθεια. Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους κατσουφιασμένους, που έχουν ξεχάσει να χαμογελούν. Ίσως αν εμείς τους χαμογελάσουμε πρώτοι, τους κάνουμε ένα δώρο ανεκτίμητο. Ας μην ξεχνάμε και τη σπουδαία φράση του Charlie Chaplin: Μέρα χωρίς χαμόγελο είναι μια χαμένη μέρα.

  Ένα όμορφο βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά την αξία του χαμόγελου με έξυπνο τρόπο, αλλά προσφέρει και οικονομική στήριξη σε ένα παιδικό σωματείο. Είναι πολύ ξεχωριστές τέτοιες πρωτοβουλίες και μακάρι να γίνονται τακτικά από συγγραφείς και εκδοτικούς.

  Περίληψη: Ένα χαμόγελο φεύγει από το κατσούφικο παιδί και τριγυρνά να βρει σε ποιον ταιριάζει. Στη βόλτα αυτή θα πάρει αληθινά μαθήματα ζωής και θα γυρίσει για να κάνει το παιδί πιο σοφό και πιο χαμογελαστό.

  Στοιχεία βιβλίου

  Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο;Τίτλος: Σε ποιον ταιριάζει το χαμόγελο;

  Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

  Εικονογράφος: Λήδα Βαρβαρούση

  Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

  Σελίδες: 32

  ISBN: 786185151461

  Ημ. Έκδοσης: 10/2017

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here