Ο Πολεμοφόρος Α & Β τόμος – Brandon Sanderson

0

Ο Πολεμοφόρος – Brandon Sanderson

Προσωπική άποψη: Νεκταρία Πουλτσίδη

Κλείνοντας το δεύτερο τόμο της αυτοτελούς ιστορίας, έχω να πω ότι ο Brandon Sanderson για μένα είναι ένας από τους κορυφαίους του είδους της επικής φαντασίας.

Μου πήρε αρκετές μέρες να τελειώσω τα δύο βιβλία. Έχοντας διαβάσει τους Ομιχλογέννητους και τον Ατσαλόκαρδο, δηλώνω και επίσημα μεγάλη του θαυμάστρια.

Ο συγγραφέας αυτή τη φορά δημιούργησε έναν λίγο πιο ασυνήθιστο κόσμο, με Εγερθέντες Θεούς, Βιοχρωματικές Ανάσες, άψυχους στρατιώτες και Αφυπνιστές. Οι σελίδες του είναι γεμάτες χρώματα.

Η ιστορία μάς αφηγείται τη ζωή της πριγκίπισσας Βιβένα που ζει στην Ίντρις, όπου εκπαιδεύεται όλη της τη ζωή για να εκπληρώσει τη συμφωνία της συνθήκης μεταξύ της χώρας της και της αντίπαλης Χαλαντρέν: Να γίνει γυναίκα του Θεού βασιλιά των Εγερθέντων, φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο και εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της ειρήνης στα δύο βασίλεια. Όμως η ανατροπή γίνεται όταν ο πατέρας της Βιβένα στέλνει στη θέση της Βιβένα τη μικρότερη και άπειρη αδερφή της, τη Σίρι. 

Και… σκέφτηκε, αν χρησιμοποιήσουν τη Βιβένα εναντίον μου, ξέρω ότι δεν θα καταφέρω να υποχωρήσω. Ήταν ντροπή που το παραδεχόταν, αλλά στο τέλος, αυτό ήταν το επιχείρημα που βάρυνε στην απόφασή του. Ο Ντέντελιν στράφηκε ξανά μέσα στο δωμάτιο. «Βιβένα, δεν θα πας να παντρευτείς τον τύραννο θεό των εχθρών μας. Στέλνω την Σίρι στη θέση σου».

Και κάπου εδώ ξεκινάει η περιπέτεια για τις δύο πριγκίπισσες, που μεταβαίνουν στη Χαλαντρέν με διαφορετικό σκοπό η καθεμία.

Θα μάθει η νεαρή και αθώα Σίρι να παίζει το παιχνίδι της πολιτικής για να παραμείνει ζωντανή;

Πώς θα αντιδράσει η Χαλαντρέν στην ιδιοσυγκρασία της αυστηρής και απόλυτης Βιβένα; Θα καταφέρει να αντιστρέψει το μίσος με το οποίο τη μεγάλωσαν και τη γαλούχησαν; Πώς θα αντιδράσει στην αποκάλυψη της αλήθειας; 

Από την άλλη, δεν μπορώ να πω με ακρίβεια ποιον χαρακτήρα αγάπησα περισσότερο. Τον αντιήρωα μυστηριώδη, αντισυμβατικό και επαναστάτη Βάσερ που δεν είναι ό,τι φαίνεται ή τον φαινομενικά αδιάφορο και ανιαρό Εγερθέντα Θεό, Ύμνο του Φωτός, που κατάφερε να μου ανατρέψει τη λανθασμένη εντύπωση που είχα σχηματίσει εξαρχής γι’ αυτόν;

«Οι άνθρωποί σου…»

«Θα στείλουμε αγγελιοφόρους», είπε. «Θα τους ζητήσουμε συγγνώμη. Οι άνθρωποί μου μπορούν ν αποσυρθούν, να στήσουν ενέδρες στους Άψυχους. Μπορούμε να στείλουμε στρατιώτες να τους βοηθήσουν.

«Δεν έχουμε πολλούς», είπε εκείνος. «Και δεν θα μπορέσουν να φτάσουν αρκετά γρήγορα. Μπορούν πραγματικά οι άνθρωποι να σου ξεφύγουν;»

Ο συγγραφέας για ακόμη μία φορά μου αποδεικνύει την αστείρευτη φαντασία του και την προσεγμένη λεπτομέρεια στους κόσμους του. Με κέρδισε ο τρόπος που με εισήγαγε στην ιστορία, μου άρεσε όπως ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες και που συνδυάζει τα γεγονότα μεταξύ τους.

Ο Πολεμοφόρος - Brandon Sanderson

Πλεκτάνες, ανατροπές, δράση, ρομαντικό στοιχείο και περιπέτεια ισορροπούν ισάξια στον Πολεμοφόρο. Μου άρεσε πολύ η ανθρώπινη υπόσταση που έδωσε στους Εγερθέντες Θεούς.

Ωστόσο υπήρχαν και μικρά σημεία που με άφησαν αδιάφορη – ίσως θα ήθελα να μου εμβαθύνει σε αυτά λίγο περισσότερο. 

Εάν σας αρέσει η γραφή του Brandon Sanderson, τότε σας προτείνω να συμπληρώσετε και τον Πολεμοφόρο στη συλλογή σας – εγώ το έκανα δίχως δεύτερη σκέψη.

Περίληψη: Ο Πολεμοφόρος – Brandon Sanderson: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΩΝ… δύο πριγκιπισσών, της Βιβένα και της Σίρι, που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, Ίντρις, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Χαλαντρέν, την πρωτεύουσα των εχθρών τους. Η μία από τις δύο είναι υποχρεωμένη να παντρευτεί τον θεό Βασιλιά, τον τρομερό ηγεμόνα του Χαλαντρενού βασιλείου.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΘΕΩΝ… του Σούσεμπρον, του θεού Βασιλιά της Χαλαντρέν, και του Ύμνου του Φωτός, του απρόθυμου θεού της γενναιότητας, που ζουν απολαμβάνοντας τιμές και δόξα, “φυλακισμένοι” στην Αυλή των θεών. Στον κόσμο τους εκείνοι που πεθαίνουν ένδοξα επιστρέφουν ως Εγερθέντες, ως θεοί για να ζήσουν περιορισμένοι, απαρτίζοντας το Χαλαντρενό πάνθεον. Η δύναμή τους είναι γνωστή ως ΒιοΧρωματική μαγεία και βασίζεται σ’ ένα χαρακτηριστικό γνωστό ως Ανάσα, που μπορεί να συλλεχθεί μια-μια τη φορά, στερώντας την από τον άνθρωπο που την “χαρίζει”.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΗΡΩΑ… του Βάσερ, του μυστηριώδη Αφυπνιστή που προσπαθεί απελπισμένα να διορθώσει τα λάθη που έκανε πριν από πολλά, πολλά χρόνια. Με τη χρήση της Ανάσας και αντλώντας χρώμα από τα καθημερινά αντικείμενα, οι Αφυπνιστές μπορούν να πετύχουν θαύματα αλλά και να προκαλέσουν συμφορές.

ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ θα διασταυρωθούν σε μια επική περιπέτεια φαντασίας, ίντριγκας, εκδίκησης και φυσικά ανατροπών, σε μια ιστορία όπου τα μυστήρια της αγάπης, της μαγείας, του πεπρωμένου και της μετά θάνατον ζωής αποκαλύπτονται με μοναδικό τρόπο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Μια εξαίρετη ιστορία μαγείας, μυστηρίου και πολιτικής των θεοτήτων. Ο ΠΟΛΕΜΟΦΟΡΟΣ μπορεί να αφήσει και εσάς χωρίς ανάσα”. (ΜΑΪΚΛ ΜΟΥΡΚΟΚ) Ο Πολεμοφόρος

Στοιχεία Βιβλίων

Τίτλος: Πολεμοφόρος Α’

Συγγραφέας : Sanderson Brandon

Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος

ISBN: 9786185194376

Αριθμός Σελίδων: 464

Έτος Έκδοσης: 2019

 

Τίτλος: Πολεμοφόρος Β’

Συγγραφέας : Sanderson Brandon

Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος

ISBN: 9786185194369

Αριθμός Σελίδων: 512

Έτος Έκδοσης: 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here