Τα τρία σίγμα

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο της Νίτσας Τζώρτζογλου, είναι ένα μυθιστόρημα που κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι το τέλος. Είναι επίσης κι ένας ύμνος στη φιλία. Τρία αγόρια φίλοι πραγματικοί, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Μοιράζονται τις χαρές μα και τις λύπες.

Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στο χθες. Σε μια εποχή που έχει χαθεί πια, αλλά διαβάζοντας το βιβλίο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν και οι γονείς των σημερινών παιδιών να την αναπολήσουν.

Τότε που τα παιδιά πήγαιναν σχολείο άλλες μέρες πρωί και άλλες απόγευμα.

Τότε που έπαιζαν ξέγνοιαστα στις αλάνες, μοιράζονταν πράγματα και διασκέδαζαν απλά. Τότε που οι γείτονες νοιάζονταν για τα προβλήματα του διπλανού τους και χαίρονταν με τη χαρά του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, ενώ η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Στάθη Σταυρόπουλου.
Για παιδιά ηλικίας 10+.

Περιγραφή: Ο Στέλιος, ο Σίμος, ο Στάθης. Τα τρία Σίγμα.

Φίλοι αχώριστοι, αν και όχι πάντα μονιασμένοι. Περνούν ανέμελα το καλοκαίρι τους, τριγυρνώντας στη γειτονιά, όταν κάτι έρχεται να ταράξει τη μονοτονία τους.

Είναι μια αυτόματη φωτογραφική μηχανή, δώρο του νονού του Στέλιου από τη Νέα Υόρκη. Ξετρελαμένα τα παιδιά από το δώρο, δεν κάνουν άλλο από το να τραβούν φωτογραφίες στη γειτονιά.

Μέχρι που μια μέρα ένας κρότος δυνατός τους τραντάζει. Και τι να δουν! Στην απέναντι τράπεζα τρεις άντρες οπλισμένοι τρέχουν σ’ ένα σταματημένο αυτοκίνητο που χάνεται σαν βολίδα. Όλα γίνονται τόσο γρήγορα, που ο Στέλιος δεν έχει προλάβει να τραβήξει το χέρι του από το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής και τραβάει ασυναίσθητα φωτογραφίες.

Μια, δυο, τρεις πολύτιμες φωτογραφίες για την αστυνομία αλλά και για τις εφημερίδες. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τα παιδιά. Ένας στενός κλοιός αρχίζει και σφίγγει γύρω τους, ένα κυνηγητό από το οποίο κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει.

Τα τρία σίγμαΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Τα τρία σίγμα

Συγγραφέας: Νίτσα Τζώρτζογλου 

Εκδόσεις: Καστανιώτης

Έτος Έκδοσης: 1988

Σελίδες: 128

ISBN: 960-03-0088-7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here