Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026
More
    ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΘα σε δω στην Κόλαση - Νεφέλη Μπαντελά

    Θα σε δω στην Κόλαση – Νεφέλη Μπαντελά

    -

    Η Νεφέλη Μπαντελά μας συστήνεται με το βιβλίο της «Θα σε δω στην Κόλαση», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Με κεντρικό χαρακτήρα τον αστυνόμο Σέργιο Μάρτο, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την έρευνα μιας δολοφονίας που απειλεί να καταστρέψει όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την ίδια του τη ζωή.

    Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

    Βλέπουμε τη δολοφονία του Νικία Σαράντη, γόνου μιας ισχυρής οικογένειας, που αποκαλύπτει έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο μυστικά, προδοσίες και ένα διεθνές κύκλωμα πορνείας.

    Η κυρία Μπαντελά δημιουργεί μια ατμόσφαιρα γεμάτη αγωνία, χτίζοντας προσεκτικά την πλοκή που σε κρατάει σε συνεχή ένταση. Καθώς η έρευνα του Σέργιου προχωρά, οι αποκαλύψεις δεν περιορίζονται μόνο στην επαγγελματική του ζωή, αλλά εισχωρούν και στην προσωπική του.

    Μόλις ξεστόμισε την τελευταία φράση, η Εβίτα απόρησε με τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς όχι μόνο το τελευταίο που την ένοιαζε, συνήθως, ήταν η γνώμη των άλλων για εκείνη, αλλά και δεν συνήθιζε να ανοίγεται εύκολα. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα στη μέρα που έμοιαζε να την επηρεάζει το πώς τη βλέπουν οι άλλοι. Πρώτα ο Νικήτας και τώρα αυτός ο γοητευτικός άγνωστος που είχε δεχτεί στο σπίτι της. Ήταν πάντα επιφυλακτική μαζί του και από εδώ και πέρα θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο, μετά την αναφορά της Λευκής στο πρόσωπό του, η οποία ποτέ δεν έλεγε κάτι χωρίς να έχει κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Ωστόσο, ο Μιχάλης έδειχνε διαφορετικός από τους ανθρώπους που την περιτριγύριζαν μέχρι τότε, ενώ της δημιουργούσε και ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της.

    Διαβάζοντας το «Θα σε δω στην Κόλαση», τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Από την πρώτη σελίδα, η αγωνία άρχισε να χτίζεται σταθερά, με τον κεντρικό χαρακτήρα, τον Σέργιο, να είναι τόσο αντιφατικός και ανθρώπινος, που δεν μπορούσα παρά να ταυτιστώ μαζί του. Η εσωτερική του πάλη ανάμεσα στο καθήκον και τις προσωπικές του αδυναμίες με έκανε να νιώσω το βάρος των αποφάσεών του σαν να βρισκόμουν κι εγώ μαζί του.

    «Η επιρροή που έχω στους ανθρώπους είναι απίστευτη τελικά. Ήταν σχεδόν διασκεδαστικό να σε παρατηρώ από τις κάμερες ν’ αλλάζεις χίλια χρώματα κατά την είσοδό σου στο σπίτι μου» την ειρωνεύτηκε και έκατσε σε μια μεγάλη πολυθρόνα απέναντί της.

    Όσο προχωρούσε η ιστορία, και μια νέα αποκάλυψη. Δεν είναι απλά μια ιστορία που προσπαθείς να λύσεις, αλλά ένα ταξίδι στο σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης. Ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα που λειτουργεί σαν καταλύτης, προσφέροντας ένταση και αβεβαιότητα σε κάθε σκηνή;

    Το «Θα σε δω στην Κόλαση» κράτησε το ενδιαφέρον μου ζωντανό μέχρι το τέλος, αφήνοντάς με να αναρωτιέμαι για τα βαθύτερα μηνύματα που περιέχει – για την ανθρώπινη φύση, τις επιλογές που καθορίζουν τη ζωή μας και το πώς το παρελθόν μας μπορεί να μας στοιχειώσει με τρόπους που δεν φανταζόμαστε.

    Προτείνω το συγκεκριμένο ανάγνωσμα για τη σκοτεινή του ατμόσφαιρα, τα μυστικά που αποκαλύπτονται αργά και την ηθική πάλη του Σέργιου ανάμεσα στις αρχές και τις αδυναμίες του, στοιχεία που σε κρατούν όμηρο μέχρι την τελευταία σελίδα.

    Περίληψη: Ο αστυνόμος Σέργιος Μάρτος βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της καριέρας του όταν καλείται να διερευνήσει μια υπόθεση δολοφονίας, που μπορεί να τον οδηγήσει στην κορυφή ή στην απόλυτη καταστροφή. Ο Νικίας Σαράντης, γόνος μιας οικογένειας με εξουσία και ισχυρές γνωριμίες, εξαφανίζεται και αργότερα βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Ο Σέργιος, ερευνώντας τον φόνο, ανακαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά, πάθη, ψέματα, μικρές ιστορίες προδοσίας και ένα διεθνές κύκλωμα πορνείας. Μια μυστηριώδης γυναίκα συνταράζει τη ζωή του, καθώς κρατά στα χέρια της τη λύση του μυστηρίου αλλά και ένα δικό του μυστικό. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους προσωπικούς του δαίμονες. Όταν ανακαλύψει την αλήθεια, θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στις αρχές του, στην καριέρα του αλλά και στην ίδια του τη ζωή…

     Στοιχεία Βιβλίου

    Θα σε δω στην Κόλαση - Νεφέλη ΜπαντελάΤίτλος: Θα σε δω στην Κόλαση

    Συγγραφέας: Νεφέλη Μπαντελά

    Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

    ΙSBN: 9786182251768

    Σελίδες: 428

    Ημ. Έκδοσης: 2024

       Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

    Δημιουργία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

     

     

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ