Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΆρθρα συνεργατώνΜουσείο Τιτανικού (Titanic Museum Attraction)

  Μουσείο Τιτανικού (Titanic Museum Attraction)

  -

  Το Μουσείο του Τιτανικού (Titanic Museum Attraction) στο Branson του Μισούρι είναι ένα από τα δύο μουσεία με θέμα τον Τιτανικό που ανήκει στον John Joslyn -το άλλο βρίσκεται στο Pigeon Forge του Τενεσί- και στεγάζεται μέσα σε ένα αντίγραφο του ομώνυμου πλοίου που επιπλέει στο νερό, δίνοντας την ψευδαίσθηση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται στον Τιτανικό.

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  Μουσείο Τιτανικού (Titanic Museum Attraction)
  Μουσείο Τιτανικού (Titanic Museum Attraction)

  Ένα παγόβουνο σφηνώνεται στην πλευρά του πλοίου και λειτουργεί ως είσοδος. Στο εσωτερικό υπάρχουν αντίγραφα της Μεγάλης Σκάλας του πλοίου, της Τραπεζαρίας Hall, καμπίνες της πρώτης και της τρίτης θέσης αλλά και πολλά χαρακτηριστικά αντικείμενα του πλοίου. Επίσης υπάρχουν διάφορα διαδραστικά εκθέματα, όπως ένα ψηλαφητό παγόβουνο, η γέφυρα του καπετάνιου, το δωμάτιο για τα τηλεγραφήματα, από όπου μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα SOS, και πολλά ηθοποιοί ντυμένοι ως πλήρωμα.

  Επιπλέον μπορείτε να σταθείτε σε ένα επικλινές κατάστρωμα που μιμείται την κλίση που πήρε το πλοίο αλλά και να βάλετε το δάχτυλό σας σε μια μικρή δεξαμενή με νερό που έχει τη θερμοκρασία που είχε τότε η θάλασσα, παρακολουθώντας την αντοχή σας σε ένα ρολόι που βρίσκεται δίπλα. Έτσι θα καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι που βρέθηκαν στη θάλασσα δεν άντεξαν…

  Κατά την είσοδο στον Τιτανικό, παραδίδεται στον καθένα ένα εισιτήριο με το όνομα ενός από τους πραγματικούς επιβάτες του πλοίου. Δεν θα μάθετε αν έχετε ζήσει ή χάσατε τη ζωή σας μέχρι σχεδόν το τέλος της ξενάγησης, όταν φτάσετε στο Memorial Wall, όπου εμφανίζονται τα ονόματα των 2.208 επιβατών που χάθηκαν και οι ιστορίες τους.

  Ο κόσμος δεν είχε δει ποτέ πριν πλοίο τέτοιας μεγαλοπρέπειας και κλίμακας όπως ο Τιτανικός -το μεγαλύτερο και πιο διάσημο πλοίο πολυτελείας στον κόσμο της εποχής του-. Ξεκινώντας το μοιραίο, παρθενικό και τελευταίο του ταξίδι το 1912, η ​​διαβόητη εκείνη νύχτα εξακολουθεί να μνημονεύεται και να τιμάται περισσότερο από εκατό χρόνια αργότερα.

  Titanic Museum Attraction

  3235 W 76 Country Blvd,

  Branson,

  MO 65616,

  Ηνωμένες Πολιτείες

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ