Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα - Malala Yousafzai

  Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα – Malala Yousafzai

  -

  Το βιβλίο «Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη σε εικονογράφηση Κerascoet. H μετάφραση του βιβλίου είναι του Αυγούστου Κορτώ. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τον αγώνα που έδωσε προκειμένου να έχουν το δικαίωμα της εκπαίδευσης τα κορίτσια στο Πακιστάν, χώρα που γεννήθηκε και έζησε. Το 2012, δέχτηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν και επέζησε από θαύμα. Δυο χρόνια αργότερα, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

  Σε αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο, η Μαλάλα, σε πρώτο πρόσωπο, αφηγείται τη ζωή της. Μέσα από όσα εξιστορεί, οι αναγνώστες μαθαίνουν για τη φτώχεια που επικρατεί στο Πακιστάν, τον τρόμο και τις επιθέσεις που βιώνουν οι κάτοικοι από τους Ταλιμπάν, τη στέρηση κάθε ελευθερίας των γυναικών και των κοριτσιών.

  Οι μικροί αναγνώστες έρχονται αντιμέτωποι με μια καθημερινότητα τελείως διαφορετική από τη δική τους. Η Μαλάλα είναι στα μάτια τους μια ηρωίδα, που κατόρθωσε να υψώσει το ανάστημα και τη φωνή της για να διεκδικήσει όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για όλα τα κορίτσια το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Ένα κορίτσι που δείχνει σε όλους μας ότι όταν υπάρχει θέληση και πίστη, όλα μπορούν να συμβούν.

  Με το που άρχισα το γράψιμο, δεν είχα σταματημό. Έγραψα λόγους και γύρισα όλη τη χώρα μου για να μοιραστώ την ιστορία μου. Μίλησα μέχρι και σε ένα δημοσιογράφο που έγραψε σε μια «διάσημη εφημερίδα διεθνούς απήχησης».

  Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος όσο υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το γενικό καλό, πιστεύουν στην ισότητα και στην ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.

  Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο κι ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, μας λέει η Μαλάλα και το απέδειξε. Αξίζει να διαβαστεί το βιβλίο της από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

  Περίληψη: Η αληθινή ιστορία της λαχτάρας ενός κοριτσιού για έναν καλύτερο κόσμο.

  Το μαγικό μολύβι της ΜαλάλαΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα

  Συγγραφέας: Μαλάλα Γιουσαφζάι

  Εικονογράφος: Kerascoet

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ΙSBN: 9789601674957

                                                      Σελίδες: 48

                                                      Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος 2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here