Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Το πηγάδι της ανάληψης Α & Β Τόμος - Ομιχλογέννητοι ΙI:...

  Το πηγάδι της ανάληψης Α & Β Τόμος – Ομιχλογέννητοι ΙI: – Brandon Sanderson

  -

  Το πηγάδι της ανάληψης

  Προσωπική άποψη: Πουλτσίδη Νεκταρία

  Το ταξίδι μου με τους Ομιχλογέννητους του συγγραφέα Brandon Sanderson, συνεχίζεται με το δεύτερο μέρος της σειράς, με τίτλο «Το πηγάδι της ανάληψης» (Α’ & Β’ τόμος) των εκδόσεων Φανταστικός Κόσμος.

  Βρίσκουμε τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε, έναν χρόνο μετά την ανατροπή του Μέγα Εξουσιαστή, να προσπαθούν να ορθοποδήσουν, κουβαλώντας ο καθένας το δικό του φορτίο ευθύνης.

  Ο Έλεντ καλείται να εφαρμόσει όσα είχε διαβάσει, όταν χρίζεται Βασιλιάς και δίνει στους Σκαα την ανεξαρτησία τους. Δυσκολεύεται όμως να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στους ευγενείς και τους Σκαα. Αλλά και με την Βιν, οι σχέσεις του ψυχραίνονται.

  Ο Έλεντ πέταξε την πένα του πάνω στο γραφείο του μ’  έναν αναστεναγμό και μετά έγειρε πίσω στην καρέκλα και έτριψε το μέτωπό του… Σίγουρα είχε διαβάσει περισσότερα για οικονομικά θέματα, είχε μελετήσει πιο πολύ για ζητήματα διακυβέρνησης και είχε λάβει μέρος σε περισσότερες πολιτικές συζητήσεις από οποιονδήποτε άλλον.

  Το πηγάδι της ανάληψηςΤα αποθέματα του ατίου έχουν τελειώσει και ο φόβος της Βιν για τη ζωή του Έλεντ μεγεθύνεται. Η ίδια πειραματίζεται και ψάχνει νέους συνδυασμούς μετάλλων για να ενισχύσει τις δυνάμεις της. Η Βιν έχει αναλάβει το ρόλο του σωματοφύλακά του, ωθώντας τον εαυτό της στα άκρα προκειμένου να τον προστατέψει αλλά και να προβλέψει κάθε πιθανή απειλή προς αυτόν. Περισσότεροι κίνδυνοι καραδοκούν σε κάθε γωνιά της Λουθάντελ, σε κάθε βήμα των ηρώων μας.

  Στο πλευρό της, φύλακας και φρουρός της, βρίσκεται ο κάντρα που της είχε κληροδοτήσει ο Κέλσιερ. Παρά την αρχική της αντιπάθεια ανακαλύπτουμε νέα στοιχεία για τον ίδιο και τη φυλή του. Θα καταφέρουν να συμφιλιωθούν οι δύο τους παρακάμπτοντας το μίσος που νιώθουν ο ένας για τον άλλον;

  Η εμφάνιση ενός ακόμη Ομιχλογέννητου την αποδιοργανώνει. Η παρουσία του, παρά τη γνώση ότι είναι εχθρός της, δεν παύει να την ελκύει όπως η πυγολαμπίδα έλκεται από τη φωτιά. Έρχεται αντιμέτωπη με έναν αντίπαλο ισάξιο με εκείνη, ίδιο σχεδόν με εκείνη.

   …Ο Ζέιν Ώθησε νομίσματα στο πάτωμα. Χτύπησαν πάνω στο ταβάνι, με το σώμα του Ζέιν να σπρώχνει το δικό της, καρφώνοντάς το στις ξύλινες σανίδες. Ήταν σε θέση ισχύος. Ήταν πολύ δυνατός…

  Η πρότασή του θα τη δελεάσει, θα τη διχάσει, και καλείται να πάρει μια απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον τόσο της ίδιας όσο και της Λουθάντελ.

  Παράλληλα, ο φύλακας Σέιζεντ, ελεύθερος πια, βρίσκεται στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της χώρας γυρνώντας από χωριό σε χωριό διδάσκοντας τους αγρότες.  Όμως η τυχαία συνάντησή του με τον Ιεροεξεταστή Μαρς, αδερφό του Κέλσιερ, του αποκαλύπτει μυστικά κι έναν θανάσιμο κίνδυνο που τον αναγκάζουν να επιστρέψει στην Λουθάντελ.

  «Δεν είναι το ίδιο πράγμα, νομίζω» είπε ο Σέιζεντ. «Λέει ότι η Βαθύτητα ήταν οργισμένη… καταστροφικά παρανοϊκή. Μοχθηρή».

  Η Βιν έμεινε για λίγο σιωπηλή. «Υπάρχει κάτι, Σέιζεντ» παραδέχτηκε.

  Εκείνος συνοφρυώθηκε.

  Η Βιν έδειξε ένα άλλο κομμάτι στις σημειώσεις. «Αναγνωρίζεις αυτές τις παραγράφους;» Δεν είναι μια σκιά, έλεγαν οι λέξεις.

  Ποια να είναι η Βαθύτητα και γιατί δεν είχε γίνει καμιά αναφορά στο παρελθόν γι’ αυτήν;

  Δηλώνω ενθουσιασμένη με την πρωτοτυπία του συγγραφέα. Οι πληροφορίες που εισάγει για τον κόσμο της Λουθάντελ κάνουν τον αναγνώστη να αισθάνεται ότι ζει και ο ίδιος σ’ αυτόν τον κόσμο. Ανατροπές, αγωνία, δράση, ακόμη και σε κάποια σημεία που η πλοκή γινόταν λίγο πιο αργή, ο Brandon Sanderson καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

  Είναι μακράν μια από τις καλύτερες σειρές βιβλίων που έχω διαβάσει και δεν έφτασα καν στο τέλος της. Ανυπομονώ να διαβάσω τα επόμενα βιβλία της σειράς.

  Περίληψη: Ομιχλογέννητοι: Το πηγάδι της ανάληψης, Α & Β τόμος

  Έκαναν το αδύνατο, καθαιρώντας το θεϊκό πλάσμα η κτηνώδης διακυβέρνηση του οποίου κράτησε χίλια χρόνια. Τώρα η Βιν, το αλητάκι του δρόμου που έχει εξελιχθεί στην πιο ισχυρή Ομιχλογέννητη στην επικράτεια, και ο Έλεντ Βεντούρ, ο ιδεαλιστής νεαρός ευγενής που την αγαπάει, πρέπει να χτίσουν μια υγιή νέα κοινωνία στις στάχτες μιας αυτοκρατορίας. Δεν έχουν προλάβει ακόμα να ξεκινήσουν όταν επιτίθενται τρεις διαφορετικοί στρατοί. Καθώς η πολιορκία σφίγγει, ένας αρχαίος θρύλος μοιάζει να προσφέρει μια ακτίνα ελπίδας. Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει πραγματικά, κανείς δεν ξέρει πού να βρει το Πηγάδι της Ανάληψης ή τι είδους δύναμη προσφέρει. Ίσως ο θάνατος του Μεγάλου Εξουσιαστή να ήταν το εύκολο κομμάτι. Η επιβίωση από τις επιπτώσεις της πτώσης του θα είναι η αληθινή πρόκληση.

  Το πηγάδι της ανάληψηςΣτοιχεία Βιβλίου

  Ομιχλογέννητοι: Το πηγάδι της ανάληψης Α’ τόμος

  Συγγραφέας: Sanderson Brandon

  Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος

  ISBN:  9789606868832

  Αριθμός Σελίδων: 512

  Έτος Έκδοσης: 2013

  Το πηγάδι της ανάληψηςΣτοιχεία Βιβλίου

  Ομιχλογέννητοι: Το πηγάδι της ανάληψης Β’ τόμος

  Συγγραφέας: Sanderson Brandon

  Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος

  ISBN:  9789606868887

  Αριθμός Σελίδων: 512

  Έτος Έκδοσης: 2013

                                                Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα                                      

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση