Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαVirgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι – Robyn Carr

  Virgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι – Robyn Carr

  -

  Το «Virgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι» της Robyn Carr είναι μια μοναδική περιπέτεια που συνδυάζει ρομαντισμό, μαγικό ρεαλισμό κι ένα ταξίδι στον χρόνο, με έναν ξεχωριστό και συναρπαστικό τρόπο. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στην Ιωάννα Γεωργοπούλου και η επιμέλεια στη Βάγια Μπιζελιώτη. Η προσαρμογή εξωφύλλου στον Δημήτρη Μελένιο.

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο σε μια σειρά που έχει κερδίσει την καρδιά πολλών αναγνωστών παγκοσμίως και έχει μεταφερθεί και στην τηλεόραση. Η ιστορία ακολουθεί την τριαντάχρονη χήρα Μελίντα Μονρό, μια μαία και νοσοκόμα που αποφασίζει να αφήσει πίσω τη ζωή της στη μεγαλούπολη, αναζητώντας ηρεμία και έναν νέο σκοπό ζωής σ’ έναν οικισμό εξακοσίων μόλις κατοίκων.

  Η Μελ βρίσκει πολλά περισσότερα στο απόκρημνο, χωμένο βαθιά στα δάση κόκκινου ξύλου της Καλιφόρνια Βέρτζιν Ρίβερ, συμπεριλαμβανομένου του αναποφάσιστου σαραντάρη Τζακ Σέρινταν, του όμορφου πρώην στρατιωτικού και τρέχοντος ιδιοκτήτη του τοπικού μπαρ. Θα βρει διέξοδο όμως από το συναισθηματικό της φορτίο και το πληγωμένο παρελθόν της; Σύντομα ωστόσο θα ανακαλύψει πως το να ζει κανείς σε μια μικρή πόλη δεν είναι τόσο απλό όσο νόμιζε και θα καταλάβει πως για να μπορέσει να προχωρήσει, θα πρέπει πρώτα να καταφέρει να «θεραπεύσει» τον εαυτό της. Θα «ξεκλειδωθεί»;

  Ο Τζακ σταμάτησε ακριβώς στη μέση του δρόμου. «Κοίτα, Μελ. Κοίτα τον ουρανό. Δεν μπορείς να το δεις αυτό πουθενά αλλού στη γη. Όλα αυτά τα αστέρια, το φεγγάρι, τον πεντακάθαρο ουρανό. Αυτά ανήκουν σε εμάς.»

  Εκείνη κοίταξε ψηλά, στον πιο όμορφο ουρανό που μπορούσε να φανταστεί κανείς και σε περισσότερα αστέρια από όσα ήξερε πως υπήρχαν. Ο Τζακ πήγε από πίσω της και, βάζοντας τα δυο του χέρια στα μπράτσα της, την έσφιξε απαλά.

  «Δεν μπορείς να δεις κάτι τέτοιο στην πόλη. Σε οποιαδήποτε πόλη.»

  «Είναι όμορφο» είπε εκείνη. «Το παραδέχομαι, είναι όμορφο μέρος.»

  «Είναι μεγαλειώδες. Μια απ’ αυτές τις μέρες, προτού τα μαζέψεις και φύγεις τρέχοντας, θα ήθελα να σου δείξω κάποια πράγματα. Τις σεκόγιες, τους ποταμούς, τις ακτές. Είναι σχεδόν η εποχή για να δεις φάλαινες.»

  Η ηρωίδα μας είναι μια γυναίκα ήρεμου δυναμισμού που αποφασίζει να αφήσει πίσω τη θλίψη και τα συντρίμμια της προσωπικής της ζωής στην πόλη, επιλέγοντας να ξεκινήσει εκ νέου στο φαινομενικά ήσυχο και απομονωμένο Virgin River. Ως μαία και νοσοκόμα, βρίσκει την ευκαιρία να ασκήσει το επάγγελμά της σε μια κοινότητα που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες της, αλλά συναντά και προκλήσεις προσαρμογής σε έναν νέο τρόπο ζωής.

  Ανακαλύπτει στην πόλη δίπλα στο ποτάμι περισσότερα από ένα απλό καταφύγιο από το παρελθόν της· βρίσκει μια κοινότητα που σταδιακά θα την υιοθετήσει ως δική της. Οι κάτοικοι, με την απλότητα και την αμεσότητά τους, τη βοηθούν να δει τη ζωή με καινούργια μάτια και να αντιληφθεί την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει η φύση και η ανθρώπινη καλοσύνη.

  Εκείνη έγειρε πάνω του και δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι το να στηρίζεται στον Τζακ είχε αρκετά ευχάριστη αίσθηση. «Λυπάμαι για ό,τι συνέβη απόψε.» Αυτός έσκυψε και μύρισε τα μαλλιά της.

  «Εντυπωσιάστηκα με το πόσο καλά το χειρίστηκες, αλλά λυπάμαι που εκείνος… Μισώ ότι σε άγγιξε με αυτόν τον τρόπο. Νόμιζα ότι τον πρόσεχα.»

  «Ήταν πολύ γρήγορος για μένα. Πολύ γρήγορος για σένα» του είπε.

  Ο Τζακ τη γύρισε και την κοίταξε στα μάτια. Πίστεψε ότι είδε στο γυρτό προς τα πάνω πρόσωπό της μια πρόσκληση και έγειρε το κεφάλι του.

  Εκείνη έβαλε το χέρι της στο στήθος του. «Πρέπει να μπω μέσα τώρα» του είπε κάπως αδύναμα.

  Φυσικά, σε αυτή την ιστορία δεν θα μπορούσε να λείπει ο ρομαντισμός. Ο Τζακ, ένας χαρισματικός και καλοκάγαθος άντρας, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό ενδιαφέρον για τη Μελ. Η σχέση τους ανθίζει στον ιδανικό ρυθμό, φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθήματα και στιγμές γεμάτες γλυκύτητα και στοργή, που συμβάλλουν στη θεραπεία των παλιών τραυμάτων της.

  Το βιβλίο εξερευνά με ευαισθησία θέματα όπως το πένθος και η θεραπεία μέσω των ανθρωπίνων σχέσεων. Θίγεται η κοινωνικότητα ο ανθρωπισμός/αλτρουισμός, η αισιοδοξία, ο έρωτας, η μετάνοια, η συγχώρεση, ο θυμός, η χαρά, η λύπη, ο πόνος… Οι χαρακτήρες είναι πλήρως ανεπτυγμένοι και η συγγραφέας εξελίσσει την ψυχολογία τους με ακρίβεια, κάνοντάς τους απολύτως αξιόπιστους και αγαπητούς στον αναγνώστη.

  Το βιβλίο είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη αντοχή και την ικανότητα της αγάπης να θεραπεύει τις πιο βαθιές πληγές, καθιστώντας το ένα απόλυτα απολαυστικό και θεραπευτικό έργο.

  Οι περιγραφές του Virgin River και του περιβάλλοντος χώρου προσθέτουν μια πλούσια ατμόσφαιρα στο βιβλίο, δίνοντας στον αναγνώστη την αίσθηση της απόδρασης σε έναν τόπο ηρεμίας και θεραπείας. Η ιστορία είναι καλά ισορροπημένη μεταξύ δράματος και ρομαντισμού, παρέχοντας μια ικανοποιητική ανάγνωση για όσους αναζητούν και τα δύο στοιχεία.

  Συνολικά, το «Virgin River» της Robyn Carr είναι ένα βιβλίο που αγγίζει την καρδιά και εμπνέει την ελπίδα, καθιστώντας το ένα απόλυτα απολαυστικό και θεραπευτικό έργο. Ιδανικό για αναγνώστες που αναζητούν μια ιστορία γεμάτη ανθρωπιά και αληθινά συναισθήματα. Συνδυάζει την επούλωση, την αναζήτηση ευτυχίας και τον έρωτα, προσφέροντας στον αναγνώστη μια γοητευτική απόδραση στον κόσμο του, όπου τα πάντα είναι δυνατά με λίγη ελπίδα και πολλή καρδιά.

  Περίληψη: Ζητείται: Νοσηλεύτρια στο Βέρτζιν Ρίβερ, οικισμό εξακοσίων κατοίκων. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία με φόντο τις επιβλητικές σεκόγιες της Καλιφόρνιας και τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Βέρτζιν. Παρέχεται δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο.

  Όταν η Μελίντα Μονρό, πρόσφατα χήρα, βλέπει αυτή την αγγελία, αποφασίζει πως η απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του Βέρτζιν Ρίβερ είναι το καταλληλότερο μέρος για να ξεπεράσει το πένθος της. Οι προσδοκίες της όμως καταρρέουν από τη στιγμή της άφιξής της. Η δωρεάν διαμονή περιλαμβάνει μια ετοιμόρροπη καλύβα, οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και ο τοπικός γιατρός απορρίπτει κάθε πιθανότητα συνεργασίας. Συνειδητοποιώντας το λάθος της, η Μελ αποφασίζει να φύγει την επόμενη κιόλας ημέρα.

  Όταν όμως ένα εγκαταλελειμμένο μωρό βρίσκεται στο δρό­μο της, τα σχέδιά της αλλάζουν… Και η συνάντησή της με τον πρώην πεζοναύτη Τζακ Σέρινταν θα παγιώσει αυτή την αλλαγή.

  «Η σειρά VirginRiver είναι συναρπαστική. Ταυτίστηκα αμέσως με τους χαρακτήρες.»

  – Debbie Macomber

  «Μια αληθινή ιστορία για αληθινούς ανθρώπους.»

  Στοιχεία Βιβλίου

  rgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι – Robyn Carr Τίτλος: Virgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι

  Συγγραφέας: Robyn Carr

  Μετάφραση: Ιωάννα Γεωργοπούλου

  Σελίδες: 448

  Εκδόσεις: Anubis 

  ISBN:978-618-5797-72-0

  Ημ. Έκδοσης: 03/04/2024

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Δημιουργία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ