Βιβλιοπωλείο «ALTA ACQUA» στην Βενετία

Γράφει  η Αγγελίνα Παπαθανασίου

βιβλιοπωλείοΗ Βενετία είναι γνωστή σε όλους μας για τα κανάλια της που εκπέμπουν γοητεία και ρομαντισμό.

Διαθέτει, όμως, και ένα από τα δέκα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο, σύμφωνα με το B.B.C. Το βιβλιοπωλείο Alta Acqua.

Ο ιδιοκτήτης του, ο κύριος Luigi, το άνοιξε περίπου μια δεκαετία πριν, όταν ήδη το βιβλίο γνώριζε σημαντική πτώση. Μην περιμένετε να συναντήσετε μόνο παραδοσιακά ράφια γεμάτα με βιβλία. Στο Acqua Alta, για να βιβλιοπωλείοπροστατέψουν τα βιβλία, όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού στα κανάλια, τα τοποθετούν μέσα σε μπανιέρες, βάρκες, γόνδολες.

Θα βρείτε βιβλία καινούρια, αλλά και μεταχειρισμένα. Βιβλία που μιλούν για τη Βενετία, τον κινηματογράφο, τη μουσική ,τη φωτογραφία αλλά και την αρχιτεκτονική. Υπάρχουν όμως και μυθιστορήματα, κόμικς αλλά και περιοδικά.

βιβλιοπωλείοΣτο βιβλιοπωλείο, εκτός από τον ιδιοκτήτη και τους πελάτες, θα συναντήσετε και τέσσερα γατιά που περιφέρονται στο χώρο και μπορεί να τα βρείτε να κοιμούνται, έχοντας για μαξιλάρι κάποιο βιβλίο ή περιοδικό.

Σίγουρα το περιβάλλον  και η ατμόσφαιρα συνεισφέρουν στο να γίνει ο χώρος γοητευτικός και μυστηριώδης. Το βιβλιοπωλείο είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ στις 9. Αν λοιπόν, επισκεφτείτε τη Βενετία, μην παραλείψετε να περάσετε και από το Acqua Alta, ειδικά αν είστε λάτρεις του βιβλίου!

Οι πληροφορίες για την δημιουργία του άρθρου προέρχονται από το site www.venezia.net.

Μετάφραση: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here