Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2019
More

  Word On The Water

  -

  Word On The Water

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  To Word on water βρίσκεται στο Regent’s Canal, στο Λονδίνο. Μια αγκυροβολημένη “βιβλιοφορτηγίδα”! Ένα βιβλιοπωλείο εν πλω. Το μοναδικό στο Λονδίνο.

  Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στους Paddy Screech (“Buddhish”), Jonathan Privett (“Sidewalk Professor”) και Stephane Chaudat. Αργότερα προστέθηκε και ο τετράποδος φίλος τους (“Star, the dog”). 

  Έριξε άγκυρα από το 2011 κι εκεί μπορείς να βρεις βιβλία όλων των ειδών ή να απολαύσεις κάποιο απ’ τα events που λαμβάνουν χώρα εκεί, όπως βραδιές ποίησης και μουσικές συναυλίες.

  “Yet come, dark thunderstorms, And brood your heavy hours; For when you rain me words, My thoughts are dancing flowers”…

  W.H.Davies

  Το πλοίο (μια ολλανδική φορτηγίδα του 1920 μήκους 50 ποδιών) έχει όλες του τις γωνιές -από τα διαφράγματα ως το ρυμουλκό- γεμάτες από βιβλία, νέα ή μεταχειρισμένα. Ο εξωτερικός του χώρος κοσμείται από ράφια με βιβλία, ενώ εσωτερικά διαθέτει ζεστές κρυψώνες ανάγνωσης, ανάμεσα σε διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα χρόνων, όπως το εσωτερικό από ένα πιάνο ή ένα παρασυρόμενο κομμάτι ξύλου που έβγαλαν από τον ποταμό Lea την προηγούμενη μέρα από εκείνη που άνοιξαν για πρώτη φορά.  

  Πριν εξασφαλίσει μια μόνιμη πρόσδεση, αναγκάστηκε να μετακινείται κάθε δεκαπενθήμερο από τις αρχές του καναλιού. Υπέστη και μια ακούσια πλημμύρα, καθώς και οικονομικές δυσκολίες, αλλά είναι και θα είναι πάντα μάχιμο.

  “If you follow your dream and work hard, you can do it.”

  Έτσι κι αλλιώς η λογοτεχνία μας ταξιδεύει σε υπερπόντιες θάλασσες…

  Video

  Regent’s Canal Towpath, Kings Cross, N1C 4LW

  York Way, Granary Square,
  Λονδίνο

  12:00-19:00 καθημερινά

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση

  Λογοτεχνικό περιοδικό Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

  Αρέσει σε %d bloggers: