Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Συν Γραφής Λεγόμενα Writing Prompts - Ο κατάλληλος τρόπος να εξασκηθείς στη συγγραφή ιστοριών

  Writing Prompts – Ο κατάλληλος τρόπος να εξασκηθείς στη συγγραφή ιστοριών

  -

  Writing Prompts – Ο κατάλληλος τρόπος να εξασκηθείς στη συγγραφή ιστοριών

  Γράφει η Σοφία Αθανασοπούλου

  Όσοι από εμάς έχουμε προσπαθήσει να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες, πολλές φορές έχουμε στερέψει από ιδέες και ενώ θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα. Άλλες φορές μας αρέσει η ιδέα κάποιου άλλου, από την οποία μπορούμε να «γαντζωθούμε» και να γράψουμε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που φαντάζονταν οι άλλοι, ενώ ταυτόχρονα θέλουμε να δούμε και την εξέλιξη μιας ιστορίας, της οποίας το κεντρικό θέμα προτείναμε εμείς.

  Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα πετύχει μέσα από τη διαδικτυακή εφαρμογή Writing Prompts, η οποία δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Η εφαρμογή λειτουργεί στα αγγλικά, επομένως δίνει την ευκαιρία για εξάσκηση σε όποιον το επιθυμεί.

  Τι ακριβώς είναι όμως η εφαρμογή “Writing Prompts”;

  Writing PromptsΕίναι τμήμα μιας ιστοσελίδας στην οποία οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος και η οποία συνιστάται για άτομα που ενδιαφέρονται για τη συγγραφή δικών τους ιστοριών. Η κεντρική ιδέα βασίζεται στο ότι ο καθένας μπορεί να προτείνει το δικό του θέμα, το οποίο οι άλλοι θα αναπτύξουν.

  Οι υπόλοιποι χρήστες λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτό που τους φαίνεται ενδιαφέρον και να γράψουν κάτι βασισμένο σε αυτό. Περιορισμός λέξεων δεν υπάρχει, ενώ όλοι μπορούν να διαβάσουν τις ιστορίες και να γράψουν θετικά ή αρνητικά σχόλια, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση του τρόπου γραφής.

  Όπως όλοι οι υπόλοιποι, έτσι κι εσύ μπορείς να προτείνεις το δικό σου θέμα και αν είναι αρκετά εντυπωσιακό, κάποιος θα καταπιαστεί και θα γράψει κάτι. Μόλις συμβεί αυτό, θα ειδοποιηθείς και θα έχεις τη δυνατότητα να το διαβάσεις.

  Writing PromptsΤο μόνο χαρακτηριστικό που ίσως δυσαρεστήσει κάποιους, είναι ότι η εφαρμογή λειτουργεί στα αγγλικά, οπότε ίσως δυσκολευτούν να καταλάβουν με ακρίβεια το θέμα, ίσως δεν έχουν την ευχέρεια της γλώσσας ώστε να γράψουν ένα ολόκληρο κείμενο ή απλώς θέλουν να εξασκηθούν στα ελληνικά, γιατί αυτό έχουν συνηθίσει να κάνουν μέχρι τώρα. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να τους αποτρέπει. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί απλώς ως έναυσμα για να συγκεντρώσουν νέες ιδέες, τις οποίες μετά μπορούν να αναπτύξουν σε ένα φύλλο χαρτί σε όποια γλώσσα επιθυμούν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί! Μόνο νέες ιδέες!

  Ιστότοπος:  https://wp.reddit.com/r/WritingPrompts/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here