Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο - Kate Pankhurst

  Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο – Kate Pankhurst

  -

  Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως και εικονογράφου Κέιτ Πάνκχερστ (Kate Pankhurst) «Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Ειρήνης Παϊδούση.

  Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμοΔίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που έβαλαν κι εκείνες το δικό τους λιθαράκι στην πρόοδο του κόσμου.

  Ήταν γυναίκες που πίστευαν στον εαυτό τους, αγαπούσαν αυτό με το οποίο ασχολήθηκαν και το αποτέλεσμα τις δικαίωσε. Σε αυτό το βιβλίο θα γνωρίσουμε τα κατορθώματα μερικών σπουδαίων γυναικών που το όνομά τους έμεινε ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Τζέιν Ώστεν, Κοκό Σανέλ, Φρίντα Κάλο, Άννα Φρανκ, Ρόζα Παρκς, Γερτρούδη Έντερλε, Μαρί Κιουρί και άλλων πολλών ακόμα.

  Η Μαρί Κιουρί είχε πολλές απορίες γύρω από την επιστήμη. Καταγόταν από μια φτωχή οικογένεια της Πολωνίας. Μάζεψε χρήματα και βάλθηκε να σπουδάσει στη Γαλλία, -στο Παρίσι- και αφιέρωσε  τη ζωή της στο να βρίσκει απαντήσεις που χάρισαν στον κόσμο θεραπείες από σοβαρές αρρώστιες. Στο Παρίσι ήταν που η Μαρί ενδιαφέρθηκε για μια πρόσφατη εκπληκτική ανακάλυψη….. τις ακτίνες Χ.

  Το βιβλίο αφιερώνει ένα δισέλιδο σε κάθε προσωπικότητα. Το κείμενο είναι μικρό και περιέχει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της κάθε γυναίκας. Η εξαιρετική εικονογράφηση συμπληρώνει το μικρό κείμενο και γίνεται ένα απολαυστικό βιβλίο για όλες τις ηλικίες. Γιατί ακόμα και οι ενήλικες αναγνώστες έχουν να μάθουν πολλά που ίσως δεν γνώριζαν ή είχαν ξεχάσει για τις συγκεκριμένες γυναίκες.

  Το βιβλίο όμως δεν στοχεύει μόνο στη παροχή γνώσεων. Στόχος του είναι η ενθάρρυνση των αναγνωστών για να κάνουν πραγματικότητα όλα όσα έχουν ονειρευτεί, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους και υποστηρίζοντας αυτό που αγαπούν.

  Περίληψη: Ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους.
  Πέταξε στον ουρανό με την ΑΜΕΛΙΑ ΕΡΧΑΡΤ, υποστήριξε το δίκαιο με την ΕΜΕΛΙΝ ΠΑΝΚΧΕΡΣΤ και φέρε επανάσταση στη μόδα με την ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ!

  Η Κέιτ Πάνκχερστ, απόγονος της Έμελιν Πάνκχερστ, γράφει και εικονογραφεί ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους. Μέσα από τη μοναδική εικονογράφησή του και τις απίθανες πληροφορίες που δίνει, το βιβλίο αυτό βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να γνωρίσουν μερικές από τις υπέροχες γυναίκες που βοήθησαν να διαμορφωθεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε. 
  Γίνεται αναφορά στις: Μαίρη Άνινγκ, Γερτρούδη Έντερλε, Αμέλια Έρχαρτ, Φρίντα Κάλο, Μαρί Κιουρί, Τζέιν Ώστεν, Έμελιν Πάνκχερστ, Ρόζα Παρκς, Σακατζουία, Κοκό Σανέλ, Μαίρη Σίκολ, Πράκτορα Φίφι, Άννα Φρανκ.

  Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμοΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

  Συγγραφέας/Εικονογράφηση: Pankhurst Kate

  Εκδότης: Μεταίχμιο

  ISBN: 9786180314984

  Αριθμός Σελίδων: 40

  Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

  Ημερομηνία έκδοσης: 27/8/2018

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here