Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019
More

  Γνωρίζοντας τη Σύρο

  -

  Γνωρίζοντας τη Σύρο

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Επιτέλους Καλοκαίρι. Η θερμοκρασία έχει ανέβει και τι καλύτερο από μια επίσκεψη σε ένα υπέροχο ελληνικό νησί. 

  Για το σημερινό μας κυριακάτικο ταξίδι, επιλέξαμε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο και την πρωτεύουσα του νησιού, την αρχοντική Ερμούπολη.
  Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πόλη – υπαίθριο μουσείο, αφού διαθέτει πολλά κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που την κοσμούν και δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον επισκέπτη. Αναφερόμαστε στο Δημαρχείο της πόλης, το οποίο είναι έργο του Τσίλερ, το θέατρο Απόλλων που είναι μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνο, τη συνοικία Βαπόρια, το ναό του Αγίου Νικολάου. Αλλά και η Άνω Σύρος είναι ένας ιδιαίτερος οικισμός.
  Στο νησί συνυπάρχουν αρμονικά οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι. Φτάνοντας κανείς στη Σύρο, συναντά δυο επιβλητικούς λόφους που στέκονται πάνω από το λιμάνι. Δεξιά βρίσκεται η Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως και αριστερά ο Καθολικός Ναός του Σαν Τζώρτζη.
  Σε αυτό το ταξίδι μας θα επισκεφτούμε το υπέροχο Δημαρχείο, που βρίσκεται στην πλατεία Μιαούλη, θα γνωρίσουμε το Θέατρο Απόλλων, ένα ιδιαίτερο μουσείο αλλά λιγότερο γνωστό, το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, θα κάνουμε μια βόλτα στις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, και θα απολαύσουμε το απέραντο γαλάζιο διαβάζοντας βιβλία με φόντο την πανέμορφη Αρχόντισσα του Αιγαίου.
  Ελάτε μαζί μας σε ένα άκρως καλοκαιρινό ταξίδι όπου έχουμε να μάθουμε και να δούμε πολλά.
  Γνωρίζοντας τη Σύρο

  Σε λίγο αναχωρούμε!

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!