Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2020
More

  Ενυδρείο Καστοριάς

  -

  Ενυδρείο Καστοριάς

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Για τη συνέχεια, έχουμε επίσκεψη στο Ενυδρείο της Καστοριάς. Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων. Μας προσκαλεί να το επισκεφτούμε και να ταξιδέψουμε στον μαγευτικό αλλά και άγνωστο κόσμο των κατοίκων των εσωτερικών υδάτων.

  Φιλοξενεί αυτόχθονα, ενδημικά, καθώς και μεγάλο αριθμό ξενικών ειδών ψαριών που διαβιούν στις λίμνες και τα ποτάμια της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

  Σκοπός του είναι να γνωρίσει στους επισκέπτες τους υδρόβιους οργανισμούς των εσωτερικών υδάτων και να τους ευαισθητοποιήσει στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και γενικότερα του περιβάλλοντος.

  Τα περισσότερα ψάρια που θα δούμε μέσα στο ενυδρείο είναι αυτά που ζούνε εδώ και χρόνια στα εσωτερικά ύδατα της Ελλάδας, αλλά υπάρχει και μεγάλος αριθμός ξενικών ειδών που διαβιούν στις λίμνες και στα ποτάμια της χώρας μας.

  Το ενυδρείο αποτελείται από 49 δεξαμενές χωρητικότητας από 1 έως 1,6 κυβικά μέτρα, υπάρχει μία όμορφη προσομοίωση της λίμνης της Καστοριάς και μία προσομοίωση του ποταμού Αλιάκμονα.

  Η κάθε δεξαμενή είναι ένα ξεχωριστό κύκλωμα, με μηχανικά φίλτρα και μηχανισμούς οξυγόνωσης του νερού. Φιλοξενούνται 38 είδη ψαριών γλυκού νερού, και διάφοροι άλλοι οργανισμοί, όπως οι νεροχελώνες, οι καραβίδες και οι τρίτωνες. Σε κάθε δεξαμενή υπάρχει επεξηγηματική πινακίδα με τα χαρακτηριστικά του κάθε οργανισμού, τη βιολογία του και τις συνήθειές του.

  Πηγή: https://www.facebook.com/enydreio.kastorias.kastoria.aquarium.official/?

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here