Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Επίσκεψη στο κάστρο Duwisib

  Επίσκεψη στο κάστρο Duwisib

  -

  Επίσκεψη στο κάστρο Duwisib – Πόλη φάντασμα

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Ναμίμπια πηγαίνοντας στο κάστρο Duwisib. Βρίσκεται στην άκρη της ερήμου Namib. Χτίστηκε το 1909 από έναν διάσημο Ευρωπαίο βαρόνο, μετά τον πόλεμο Γερμανίας – Νάμα.

  Το κάστρο διαθέτει 22 δωμάτια. Μπορεί να κατασκευάστηκε στη Ναμίμπια, όμως τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, ήρθαν από τη Γερμανία.

  Σήμερα, το κάστρο Duwisib είναι ανοικτό στο κοινό και οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στα δωμάτιά του, που στεγάζουν αντίκες από τον 18ο και τον 19ο αιώνα.

  Είναι η ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες προς τα βουνά Naukflut, αφού υπάρχουν πολλοί ιδανικοί χώροι για ένα πικνίκ.

  Στη Ναμίμπια, ένα άλλο αξιοθέατο είναι και η πόλη Κόλμανσκοπ, η οποία είναι βυθισμένη στην άμμο. Ήταν κάποτε το σπίτι για εκατοντάδες Γερμανούς ανθρακωρύχους που αναζητούσαν απεγνωσμένα την τύχη τους στην έρημο της Ναμίμπια.

  Παρά την απομονωμένη της θέση, η Κόλμανσκοπ είχε νοσοκομείο, σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, θέατρο, αθλητικά κέντρα, ενώ αναπτύχθηκαν ακόμη και υποδομές για να λειτουργήσει το πρώτο τραμ στην Αφρική! Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο, η τεράστια ανακάλυψη αποθεμάτων διαμαντιού 270 χιλιόμετρα νότια, στις ακτές του Orange River, οδήγησε στην ερήμωση της Kόλμανσκοπ.

  Επίσκεψη στο κάστρο Duwisib

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here