Γνωρίζοντας την Πίζα
Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου
Η πόλη που θα μας φιλοξενήσει σε αυτό το Κυριακάτικο ταξίδι μας, είναι η Πίζα της γειτονικής Ιταλίας.
Είναι γνωστή σε όλους από τον κεκλιμένο Πύργο της. Μπορεί ο Πύργος να είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, αλλά η Πίζα έχει πολλά να προσφέρει σε όποιον την επισκέπτεται.
Ο γνωστός επιστήμονας Γαλιλαίος, γεννήθηκε στην Πίζα το 1654. Δεν υπάρχει δικό του μουσείο, ούτε το σπίτι του είναι ανοιχτό στο κοινό. Οι επισκέπτες αρκούνται σε μερικές φωτογραφίες με φόντο την πρόσοψη του σπιτιού του.
Το πιο παλιό πανεπιστήμιο της Ευρώπης βρίσκεται στην Πίζα. Θεμελιώθηκε το 1343. Εδώ, σε αυτή την πόλη, κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένο στους ανεξάρτητους Ιταλούς εκδότες. Παρουσιάζονται τα βιβλία τους, ενώ γίνονται πολλές δράσεις σχετικές με τα βιβλία.
Η Πίζα είναι μια πόλη περιτριγυρισμένη από κήπους και πάρκα. Ο επισκέπτης μπορεί να τα γνωρίσει είτε περπατώντας είτε χρησιμοποιώντας ένα ποδήλατο ή μια βέσπα.
Πολύ κοντά στην Πίζα υπάρχει και το περίφημο μουσείο Piaggio. Εγκαινιάστηκε το 2000 και φιλοξενεί περισσότερα από 250 ιστορικά οχήματα.

Σε αυτό το ταξίδι μας λοιπόν, θα γνωρίσουμε την Πίζα, όχι μόνο από την επίσκεψή μας στον διάσημο Πύργο της. Θα επισκεφτούμε μουσεία και χώρους τέχνης, θα περπατήσουμε στα σοκάκια της θαυμάζοντας τα όμορφα κτίρια που αξίζει να φωτογραφηθούν. Φυσικά θα σας παρουσιάσουμε βιβλία με φόντο την Ιταλική αυτή πόλη.
Ελάτε μαζί μας σε ένα όμορφο ταξίδι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά.
Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα
Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ
