Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας τo Λίβερπουλ

  Γνωρίζοντας τo Λίβερπουλ

  -

  Γνωρίζοντας τo Λίβερπουλ

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός το Λίβερπουλ. Το βρετανικό λιμάνι που το 2008 ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

  Μπορεί το Λονδίνο να είναι κοσμοπολίτικο κι ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά και το Λίβερπουλ έχει πολλά να προσφέρει σε όσους το επισκέπτονται. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ το λιμάνι είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

  To Λίβερπουλ θεωρείται πόλη της μουσικής, αφού γέννησε το πιο θρυλικό συγκρότημα όλων των εποχών, τους Beatles. Φυσικά δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το μουσείο του συγκροτήματος. Θα συναντήσουμε και την περίφημη μουσική στοά Cavern Walk. Εδώ τραγουδούν συγκροτήματα που μιμούνται τους Beatles.

  Για να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης, θα επισκεφτούμε το Museum of Liverpool, ενώ για να μάθουμε την ιστορία του λιμανιού υπάρχει το ναυτικό μουσείο της πόλης.

  Για όλους εμάς που αγαπάμε τα βιβλία, το Λίβερπουλ μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την κεντρική του Βιβλιοθήκη. Ένας χώρος που μπορεί κανείς να απολαύσει πραγματικά την ανάγνωση ενός βιβλίου.

  Ένα άλλο αξιοθέατο που κόβει την ανάσα είναι ο καθεδρικός ναός της πόλης. Στο Λίβερπουλ υπάρχουν κι αρκετά πάρκα όπου μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει τη φύση και να ζήσει λίγες όμορφες στιγμές μακριά από τη βοή της πόλης. Συχνά, τα πάρκα φιλοξενούν διάφορες εκθέσεις.

  Ελάτε μαζί μας λοιπόν να γνωρίσουμε μια όμορφη αγγλική πόλη που είναι σε όλους γνωστή για την ποδοσφαιρική της ομάδα και το γήπεδο Anfield, αλλά έχει και πολλά άλλα να δείξει στους επισκέπτες της.

  Σε λίγο αναχωρούμε!

  Γνωρίζοντας τo Λίβερπουλ

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση