Η μεγάλη νίκη της Ζωής

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Ένα γλυκό και τρυφερό παραμύθι με εξαιρετική εικονογράφηση. Ένα βιβλίο που μέσα από συμβολισμούς βοηθάει τα παιδιά (αλλά και τις οικογένειές τους) που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, να πάρουν δύναμη και να παλέψουν για να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους.

Το βιβλίο της συγγραφέως και εικονογράφου Ελένης Τσαλδίρη «Η μεγάλη νίκη της Ζωής» κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Σαΐτη. Μέρος των εσόδων  από την πώληση κάθε βιβλίου διατίθεται  για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Φαντάζεστε τι έπαθε η Ζαχαροχώρα. Όλα της τα χρώματα , τα σχήματα κι οι ομορφιές, οι γεύσεις, οι υφές κι οι μυρωδιές, άρχισαν να λιώνουν και να σβήνουν. Κανένας και τίποτα πια δεν αναγνώριζε τον εαυτό του.

Ο φόβος, ο πόνος και η απελπισία στρογγυλοκάθισαν παντού και μέσα στις καρδιές των κατοίκων της. Η Μάγισσα Γκρίζια γελούσε χαιρέκακα με το κατόρθωμά της. Ποιος θα μπορούσε να της αντισταθεί;

Κι όμως. Βρέθηκε κάποιος. Κάποιος που δεν περίμενε κανείς πως θα τολμήσει να το κάνει. Κι αυτός ο κάποιος ήταν η Ζωή.

Όπως λέει και η συγγραφέας, η Ελπίδα για μια ζωή γλυκιά ποτέ δεν χάνεται και μας δίνει κουράγιο και φτερά!

Περίληψη: Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα αλλάξει μια για πάντα την καθημερινότητά της. Ή μήπως όχι;
Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό της μικρής Ζωής;

Η μεγάλη Νίκη της Ζωής είναι ένα παραμύθι-ύμνος στα παιδιά που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ανίατης ασθένειας. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, προβάλλει με τρόπο ποιητικό τη δύναμη της παιδικής ψυχής, την αφέλεια, την αθωότητα, την πίστη, την αγάπη ακόμη και την υπομονή μπροστά σε δύσκολες συνθήκες.

Μ’ αυτά τα όπλα, τα παιδιά που νοσούν, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα σε όλους μας, πως η ΖΩΗ κερδίζεται μέσα από τον αδιάκοπο αγώνα και την αστείρευτη ΕΛΠΙΔΑ, ένα μήνυμα που ταξιδεύει άλλοτε σαν ψίθυρος και άλλοτε σαν δυνατός κρότος σε όλους όσοι παλεύουν με το τέρας που λέγεται καρκίνος.

Για όλες τις ηλικίες.

Η μεγάλη νίκη της ΖωήςΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Η μεγάλη νίκη της Ζωής

Συγγραφέας/εικονογράφος: Ελένη Τσαλδίρη

Εκδόσεις: Σαϊτης

Έτος κυκλοφορίας: 2017

                                                      ISBN: 9789604873180

                                                      Σελίδες: 42

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here