Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΘέατραΗ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

  Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

  -

  Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ αποτελεί ένα μοναδικό θεατρικό περιβάλλον, στην καρδιά της Αθήνας, μια πλατφόρμα θεατρικών παραστάσεων, μουσικών βραδιών, νεανικών φεστιβάλ και άλλων πολλών δραστηριοτήτων.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ιδρύθηκε από την καλλιτεχνική εταιρεία Αξάνα, την οποία διευθύνει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Τατιάνα Λύγαρη. Η εταιρεία συστάθηκε το 1996 και ανέπτυξε στενή συνεργασία με έναν μεγάλο θεατρικό οργανισμό της Ρωσίας, το Ακαδημαϊκό Θέατρο του Τβερ.

  Είναι η μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο που σε «ταξιδεύει» στον χώρο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.

  Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο στο Ρουφ στεγάζει πολυάριθμες καλλιτεχνικές παραγωγές και δραστηριότητες, αλλά αποτελεί από μόνη της σχεδόν θεατρικό σκηνικό! Εννέα παλιά βαγόνια χρησιμεύουν ως θεατρική σκηνή, φουαγιέ, καμαρίνια, μουσική σκηνή, εστιατόριο, μπαρ και βοηθητικοί χώροι. Είναι πλήρως ανακαινισμένα, διατηρούν όμως όλη την αυθεντικότητά τους.

  Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

  Μία ανακατασκευασμένη σε θεατρική σκηνή ιταλική επιβατάμαξα του ’50 χρησιμεύει ως το θεατρικό βαγόνι, ενώ για μουσικό βαγόνι χρησιμοποιείται ένα πλήρως ανακαινισμένο μουσειακό βαγόνι, αυθεντικό wagon restaurant του μυθικού τρένου Orient Express κατασκευής του 1924.

  Το εστιατόριο βρίσκεται σε μία αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα και αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για δείπνο υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο παλιό, ξύλινο φορτηγό βαγόνι βρίσκεται το μπαρ, που χρησιμεύει και ως το φουαγιέ του θεάτρου, ενώ το νεότερο βαγόνι είναι ο χώρος του νεανικού θεατρικού φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ», που διενεργείται κάθε Μάιο.

  Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ”, μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, προγραμματίζει να ανοίξει και πάλι τις «πόρτες» του τον Ιούνιο 2021, στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

  Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

  Καλλιτεχνικές ομάδες ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών δημιουργούν πρωτότυπα καλλιτεχνικά projects και performances σύντομης διάρκειας (10-45 λεπτών) και τα παρουσιάζουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαήμερο, από την Παρασκευή 11 Ιουνίου έως και την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021.

  Το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ, που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη για την ανάδειξη και προώθηση των νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων της χώρας, παρουσιάζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 2011, έχοντας προσφέρει έως σήμερα σημαντικό βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε περισσότερες από 190 ταλαντούχες καλλιτεχνικές ομάδες. 

  Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19:30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 10ήμερο. 

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: https://totrenostorouf.gr/

            https://www.mytheatro.gr/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here