Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ - Μάγια Δεληβοριά

  Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ – Μάγια Δεληβοριά

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Μάγιας Δεληβοριά «Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά. Ανήκει στη σειρά Λογοτεχνία για νέους. Απευθύνεται σε ηλικίες 8+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το συγκεκριμένο βιβλίο περίμενε υπομονετικά τη σειρά του για να διαβαστεί. Λυπάμαι που το έκανα να περιμένει αρκετούς μήνες. Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο που αναφέρεται στον μαγικό κόσμο που ξεπηδά μπροστά στα μάτια των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

  Η βιβλιοθήκη την οποία μας περιγράφει η συγγραφέας, δεν είναι μια απλή και συνηθισμένη βιβλιοθήκη. Είναι μαγική. Όσοι την επισκέπτονται, έχουν να διηγηθούν και μια διαφορετική ιστορία.

  Αυτή τη μαγική βιβλιοθήκη θα επισκεφτεί η τάξη της κυρίας Εύας. Δυο από τους μαθητές της, η Έρικα και ο Στέφανος, θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια στη βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ.

  Όταν ο Στέφανος άνοιξε για δεύτερη φορά το βιβλίο, το βουητό ήταν ακόμα πιο έντονο. Αυτή τη φορά όμως, ο αέρας δε φυσούσε προς τα έξω, αλλά ανάποδα, προς τα μέσα. Τους ρουφούσε προς το μέρος του με τέτοια ορμή που ήταν αδύνατον να αντισταθείς. Πρόλαβε μόνο να δει την Έρικα έντρομη να στροβιλίζεται στον αέρα, να γλιστρά και να χάνεται μέσα στο βιβλίο. Το επόμενο δευτερόλεπτο χάθηκε κι εκείνος.

  Το βιβλίο θα το αγαπήσουν όλοι οι βιβλιόφιλοι, αλλά ίσως να γίνει και η αφορμή να βυθιστούν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και όσοι δεν αγαπούν πολύ την ανάγνωση.

  Οι βιβλιοθήκες σε κάθε γωνιά του κόσμου κρύβουν μέσα τους χιλιάδες θησαυρούς που περιμένουν να ανακαλυφτούν. Η συγγραφέας προσκαλεί τους απανταχού αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες, να ψάξουν και να ανακαλύψουν βιβλία που, διαβάζοντάς τα, θα βιώσουν μαγικές στιγμές, μοναδικές για τον κάθε αναγνώστη.

  Φαίνεται πως έχει πολύ καιρό να διαβαστεί. Πολύ χαίρομαι που το διαλέξατε. Πόσο λυπάμαι όταν βλέπω βιβλία που μένουν στα ράφια πολύ καιρό χωρίς κανείς να τα θυμάται, χωρίς κανείς να τα διαβάζει. Θα πρέπει να αισθάνονται πολλή μοναξιά.

  Διάχυτη είναι η αγάπη της συγγραφέως για τα βιβλία στην ιστορία που έγραψε. Μέσα όμως από τις σελίδες του βιβλίου της, προβάλλονται και αξίες που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας. Σεβασμός, συμπόνια, εμπιστοσύνη, συνεργασία, δημιουργικότητα, ειρήνη και ελευθερία. Τα βιβλία δεν προσφέρουν μόνο γνώση στους αναγνώστες τους. Μας δίνουν τη δυνατότητα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

  Ας φροντίσουμε να βυθιζόμαστε τακτικά σε αυτόν τον μαγικό κόσμο, που μας δίνει τη δύναμη να αντέχουμε τον πραγματικό κόσμο στον οποίο ζούμε.

  Περίληψη: Η βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ δεν είναι μια συνηθισμένη βιβλιοθήκη. Κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί, που επηρεάζει το μυαλό και τη ζωή των επισκεπτών. Άνθρωποι από μέρη μακρινά έρχονται να την επισκεφθούν, ελπίζοντας να ζήσουν έστω και λίγα απ’ όσα έχουν ακούσει ότι συμβαίνουν στους μυστηριώδεις διαδρόμους της. Ορισμένες ιστορίες λένε ότι κάποιοι άλλαξαν και άρχισαν τη ζωή τους από την αρχή. Άλλες πάλι μιλάνε για κάποιους που χάθηκαν και δε γύρισαν ποτέ πίσω…

  Δύο συμμαθητές, η Έρικα και ο Στέφανος, θα ζήσουν τη δική τους μοναδική περιπέτεια στον θαυμαστό κόσμο της βιβλιοθήκης. Εξερευνώντας τα μυστικά της, θα ανακαλύψουν επτά κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν με τρόπο μαγικό όλες τις πόρτες της σκέψης τους.

  Στοιχεία βιβλίου

  Η μαγική βιβλιοθήκη της ΙζκαμπούρΤίτλος: Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ

  Συγγραφέας: Μάγια Δεληβοριά

  Εικονογράφος: Μυρτώ Δεληβοριά

  Σελίδες: 72

  Εκδόσεις: Καλέντης 

  ISBN: 978-960-594-031-7

  Έτος έκδοσης: 2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here