Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΜεταφρασμένη ΛογοτεχνίαΚαι τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου - Αde Durojaiye

  Και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου – Αde Durojaiye

  -

  To βιβλίο του συγγραφέα Ade Durojaiye «Και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μέγας Σείριος. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποτελείται από μικρής έκτασης διηγήματα με κεντρικό πρόσωπο τον Άλεξ. Το βιβλίο είναι γραμμένο με απλό λόγο και διαβάζεται απνευστί.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Θα συναντήσουμε στις σελίδες του σκέψεις που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αυτά που ο συγγραφέας μάς αφηγείται για τον Άλεξ μπορεί κάποιοι από τους αναγνώστες να τα έχουν βιώσει.

  «Όχι, δεν πειράζει να φοβόμαστε… Το ζήτημα είναι να μην αφήνουμε το φόβο να μας καταβάλει και να μας εμποδίζει να ζούμε. Το να είναι κανείς ζωντανός σημαίνει να παίρνει μέρος στη ζωή. Όμως, προτιμάμε να καθόμαστε στην άκρη και να παρακολουθούμε, επειδή έτσι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Αλλά αυτή δεν είναι μια υγιής στάση στη ζωή».

  Ο Άλεξ έρχεται από την Αγγλία με τη σύντροφό του Αθηνά στην Ελλάδα για να μείνουν μόνιμα. Μετά όμως από ένα χρονικό διάστημα, η Αθηνά του ζητά να χωρίσουν και ο Άλεξ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για αυτόν.

  Δεν μπορείς να είσαι καλά εάν δεν υπάρχει ζωή μέσα σου. Γύρω σου τα πράγματα δεν λειτουργούν, γιατί δεν έχουν ζωή μέσα τους να λειτουργήσουν.

  Η ιστορία του Άλεξ, που διαβάζουμε στις σελίδες του βιβλίου, σίγουρα σε πολλούς αναγνώστες θα θυμίσει καταστάσεις της δικής τους ζωής. Αποτυχίες στον επαγγελματικό και συναισθηματικό τομέα όλοι βιώνουμε. Η αντίδραση απέναντι στις δυσκολίες, όμως, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

  Το βιβλίο εστιάζει στο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να μάθουμε να ζούμε το τώρα. Να απολαμβάνουμε τη ζωή ακόμα και με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μας φέρνει στον δρόμο μας.

  Η απόφαση να διατηρώ ένα συγκεκριμένο τύπο σκέψης ή ένα συγκεκριμένο τύπο συναισθήματος είναι επιλογή μου… Είναι επιλογή μου να αισθάνομαι ένοχος, πιεσμένος, ανήσυχος κλπ.

  Σαφώς διαβάζοντας το βιβλίο δεν θα αλλάξει η ζωή κάποιου προς το καλύτερο από τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά με τον εαυτό του, πολλή σκέψη, αλλά και πράξεις. Το βιβλίο όμως ανοίγει στους αναγνώστες νέους δρόμους, διευρύνει ορίζοντες και είναι μια καλή βάση για ένα νέο ξεκίνημα, για να γίνουμε καλύτεροι μέσα μας αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας.

  Περίληψη: Με αυτήν τη συλλογή διηγημάτων, γραμμένη με ειλικρίνεια και εσωτερική ματιά, ο Ade Durojaiye μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τον Alex, τον βασικό χαρακτήρα του βιβλίου, στο ταξίδι του προς την πνευματική συνειδητότητα.

  O Ade γράφει για τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή του Alex: τη διάλυση της σχέσης του με την Athena, τη μάχη με την κατάθλιψη, το φόβο του να ζήσει ξανά και την εμπειρία του με την πνευματική θεραπεία.

  Το βιβλίο του Ade μας ταξιδεύει στις προκλήσεις της ζωής, την αγάπη, τον φόβο και την κατάθλιψη, αλλά και στη σημασία του να πραγματώσουμε την πνευματικότητα στην καθημερινή μας ζωή.

  Και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου - Αde DurojaiyeΣτοιχεία βιβλίου

  Tίτλος: Και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου

  Συγγραφέας: Αde Durojaiye

  Eκδόσεις: Μέγας Σείριος

  ΙSBN: 9786185223007

  Σελίδες: 134

  Ημερομηνία έκδοσης: 01/2016

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here