Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023
More

  Κατακλυσμός – Mariajo Illustrajo

  -

  Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο «Κατακλυσμός» που έγραψε και εικονογράφησε η Ισπανίδα Mariajo Illustrajo. Η μετάφραση του βιβλίου είναι της Μαρίας Παπαγιάννη. Απευθύνεται σε ηλικίες τεσσάρων ετών και άνω.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που κρύβει στις σελίδες του πολλές αλήθειες και μηνύματα για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

  Μια μέρα του καλοκαιριού, στην πόλη των ζώων, συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο. Γεμίζει με νερό. Στην αρχή κανένα ζώο δεν ενοχλείται. Συνεχίζουν όλα την καθημερινότητά τους κανονικά, χωρίς να επηρεάζονται ιδιαίτερα.

  Στη δουλειά ήταν το θέμα της ημέρας.

  • Άκουσα πως ένας ιπποπόταμος, άφησε τη βρύση ανοιχτή.

  • Αλήθεια; Ανοησίες. Εγώ πιστεύω πως για όλα φταίνε οι πολιτικοί.

  Η στάθμη του νερού μέρα με τη μέρα ανεβαίνει και τότε αρχίζουν τα πιο μικρόσωμα ζώα να έχουν προβλήματα. Κάποιο από τα ζώα προσπαθεί να μιλήσει για το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν του δίνουν σημασία. Και η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο. Κάτι πρέπει να γίνει…

  Το κείμενο σε κάθε σελίδα είναι μικρής έκτασης. Η εικονογράφηση στο βιβλίο παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο και συμπληρώνει το κείμενο. Τα χρώματα που κυριαρχούν στις εικόνες είναι το ασπρόμαυρο και το γαλαζοπράσινο του νερού.

  Πολλά τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο. Καθημερινά συμβαίνουν διάφορα γεγονότα γύρω μας και τα παρατηρούμε με μια απάθεια, αδράνεια. Η καθημερινότητά μας κυλά με κανονικούς ρυθμούς και μόνο όταν μια κατάσταση φτάνει σε οριακό σημείο, συνήθως τότε, αποφασίζουμε να δράσουμε. Κάποιες φορές μπορεί να είναι αργά ή να μην μπορούμε μόνοι μας να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

  Το βιβλίο εστιάζει στη συλλογικότητα. Στη δύναμη που έχει η λέξη «μαζί». Όταν λειτουργούμε ομαδικά στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα, τα εμπόδια ξεπερνιούνται και το πρόβλημα λύνεται.

  Ένα υπέροχο βιβλίο που έχει να πει πολλά σε όλους μας.

  Περίληψη: Ένα πρωί η πόλη ξυπνάει και ανακαλύπτει πως όλα είναι λίγο… υγρά! Στην αρχή κανείς δεν ανησυχεί, πολύ γρήγορα όμως το λίγο νεράκι γίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα. Μια δυνατή ιστορία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα πριν γίνουν τεράστια. Ένας ύμνος στη δύναμη της συνεργασίας, στην αξία του «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

  Στοιχεία

  Κατακλυσμός - Mariajo IllustrajoΤίτλος: Κατακλυσμός

  Συγγραφέας: Mariajo Illustrajo

  Εικονογράφος: Mariajo Illustrajo

  Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ΙSBN: 9789601637662

  Ημ. Έκδοσης: 08/2022

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ