Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Ο τυφώνας – Όλγα Κέγκου

  -

  Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Όλγα Κέγκου συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο της «Ο τυφώνας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη δυσλεξία. Ως εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, γράφει ένα βιβλίο προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά με δυσλεξία να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους στην ανάγνωση και τη γραφή. Βοηθά όμως και τους γονείς να καταλάβουν πώς νιώθουν τα παιδιά τους, για να μπορούν να τα βοηθήσουν.

  Χρησιμοποιεί τον έμμετρο αντί τον πεζό λόγο και παρουσιάζει τη δυσλεξία ως τυφώνα.

  «Τι συμβαίνει; Τι είσαι εσύ; Το όνομά μου φέρε πίσω στη στιγμή».

  «Είμαι ένας τυφώνας ζωηρός, γράμματα τρώω, πεινάω συνεχώς. Μου αρέσει η αταξία και με λένε Δυσλεξία.»

  Κείμενο και εικονογράφηση αλληλοσυμπληρώνονται και βοηθούν να κατανοήσουν οι αναγνώστες το πώς λειτουργεί η δυσλεξία. Εικόνες πολύ ζωντανές με χρώματα έντονα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Η συγγραφέας δεν εξηγεί μόνο τις δυσκολίες που δημιουργεί η δυσλεξία. Το κείμενό της είναι άκρως ενθαρρυντικό και υποστηρικτικό, κάτι που έχουν απόλυτη ανάγκη τα δυσλεκτικά παιδιά και οι γονείς τους. 

  Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς στα σχολεία, προκειμένου να κατανοήσουν τα παιδιά αυτή τη μαθησιακή δυσκολία και να στηρίζουν τους δυσλεκτικούς συμμαθητές τους. Οι γονείς θα βρουν στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη δυσλεξία αλλά και τρόπους στήριξης των παιδιών τους. 

  Περίληψη: Ο μικρός Τόμας διασχίζει την πόρτα του Δημοτικού με μεγάλη του χαρά. Όμως, καθώς προσπαθεί να γράψει το όνομά του, ένας Τυφώνας εμφανίζεται ξαφνικά πάνω από το κεφάλι του. Τα γράμματα αρχίζουν να παίζουν παράξενα παιχνίδια και ο Τόμας ανησυχεί πολύ. Τι θα κάνει με αυτόν τον Τυφώνα που δεν απομακρύνεται ποτέ από κοντά του; Πώς θα τον αντιμετωπίσει; Ευτυχώς που η κυρία Αλεξία έχει καταστρώσει ένα σχέδιο! Ποιο είναι αυτό; Θα το μάθετε διαβάζοντας αυτήν την ιστορία! Ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους με δυσλεξία αλλά και για τους μικρούς μας φίλους χωρίς δυσλεξία.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο τυφώνας - Όλγα Κέγκου Τίτλος: Ο τυφώνας 

  Συγγραφέας: Όλγα Κέγκου

  Εικονογράφος: Βιβή Μαρκάτου 

  Εκδόσεις: Ελκυστής

  ΙSBN: 978-618-210-148-3

  Σελίδες: 34

  Ημερομηνία έκδοσης: Αύγουστος 2023

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ