Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Παππού; - Κώστας Πούλος

  Παππού; – Κώστας Πούλος

  -

  Παππού;

   Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Πούλου «Παππού;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση της Σταματίνας Ντούτσουλη. Ανήκει στη σειρά Διαβάζω ιστορίες  και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8+.

  Το βιβλίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα βραβεία αφορούν βιβλία που εκδόθηκαν το 2015.

  Ο Ερρίκος, ο ήρωας της ιστορίας μας, έχει μια πολύ καλή σχέση με τον παππού του. Είναι ο άνθρωπος που του μαθαίνει τους αριθμούς με τον δικό του ιδιαίτερο και ευχάριστο τρόπο. Του μιλάει για τα δέντρα και τα φυτά του κήπου, παίζει μαζί του κρυφτό. Κάθε μεσημέρι στο σχόλασμα, πηγαίνει στο σχολείο και τον παίρνει.

  Μα μια μέρα ο παππούς δεν έρχεται στο σχολείο και ο μικρός Ερρίκος πηγαίνει σπίτι του και τον αναζητά. Μήπως του έχει κρυφτεί;

  Μετά ερχόταν η μεγάλη στιγμή. Ο παππούς με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στη Κίκα. Κίκα έλεγε ένα μεγάλο φυτό που μεγάλωνε σε μια γλάστρα, στο κήπο. Τι μόνο του δηλαδή που ο παππούς τού έκανε συνεχώς παρέα. Το πότιζε, το χάιδευε και του μιλούσε σαν να ήταν άνθρωπος. Το αγόρασε τη μέρα που γεννήθηκα, δηλαδή 28 Ιουλίου.

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για την απώλεια. Οι άνθρωποι που αγαπάμε, δεν φεύγουν ποτέ. Συνεχίζουν να ζουν γιατί υπάρχουν στη σκέψη μας αλλά και στη καρδιά μας.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες, θα βρουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σχετικές με την ιστορία που διάβασαν.

  Περίληψη: Γελάμε μαζί και λέμε αστεία, τους αγαπούμε και μας αγαπούν και τρέχουμε και κρυβόμαστε και παίζουμε κυνηγητό και κρυφτό και κάποτε ψάχνουμε, ψάχνουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους βρούμε, γιατί έχουν κρυφτεί καλά στην καλύτερη κρυψώνα: στην καρδιά μας…

  ΠαππούΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Παππού;

  Συγγραφέας: Κώστας Πούλος

  Εικονογράφος: Σταματίνα Ντούτσουλη

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-960-566-525-8

  Σελίδες: 64

  Ημερομηνία Έκδοσης: 26/01/2015

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here