Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Τo κλεμμένο βιολί - Λίνα Λυχναρά

  Τo κλεμμένο βιολί – Λίνα Λυχναρά

  -

  Τo κλεμμένο βιολί 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα αστυνομικά βιβλία και οι περιπέτειες, τότε σας προτείνω το βιβλίο «Το κλεμμένο βιολί» της συγγραφέως Λίνας Λυχναρά. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και απευθύνεται σε ηλικίες 10+.

  Ένα βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και ενηλίκων αναγνωστών. Γιατί τα καλά βιβλία δεν γνωρίζουν από ηλικιακούς περιορισμούς. Το βιβλίο πλημμυρίζει από μουσική και αγάπη. Στις σελίδες του κρύβεται μυστήριο και αγωνία.

  Ο αστυνόμος Ζαφείρης, μαζί με τους άντρες του, ήταν τώρα κάπου απασχολημένος συνεχίζοντας την έρευνά του στον τόπο του εγκλήματος. Η θέα από την τεράστια βεράντα της βίλας του εφοπλιστή γινόταν όλο και πιο όμορφη. …… Κανένας όμως δεν έμοιαζε να την προσέχει. Η κλοπή του πολύτιμου βιολιού, και κυρίως το πτώμα που είχε βρεθεί στην πισίνα της βίλας, τους είχε παγώσει όλους.

  Ήρωας του βιβλίου είναι ένα αγόρι-θαύμα: ο διάσημος βιολιστής Αλιόσα Μποροντίν, που περνάει τις διακοπές του σε ένα ελληνικό νησί, στη βίλα ενός εφοπλιστή. Σε αυτή τη βίλα θα κλαπεί το περίφημο Στραντιβάριους βιολί του και θα δολοφονηθεί ένας εργάτης της βίλας. Ο αστυνόμος Ζαφείρης θα κληθεί να βρει τον ένοχο της κλοπής, αλλά και τον δολοφόνο. Σε αυτή την υπόθεση, δεν θα είναι μόνος του. Έρχεται από την Ασφάλεια η Έλλη Δανέζη, ντετέκτιβ, και η βοήθειά της θα είναι πολύτιμη.

  Τo κλεμμένο βιολί – Λίνα Λυχναρά

  Οι δυο τους θα πρέπει να ανακαλύψουν ποια είναι η Λιούμπα που ανέφερε ο Αλιόσα, και τη σχέση που έχουν οι δυο τους. Ποιος την απήγαγε και πού βρίσκεται το κορίτσι; Έχει σχέση η απαγωγή της με την κλοπή του βιολιού και τη δολοφονία του εργάτη της βίλας; Οι απαντήσεις βρίσκονται στις σελίδες του βιβλίου.

  Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που, εκτός από μυστήριο και αγωνία, αναφέρεται στον πρώτο εφηβικό έρωτα, στη μετανάστευση, αλλά και στη μαγεία της μουσικής.

  Περίληψη: Ο Αλιόσα Μποροντίν, ένας μουσικός παιδί-θαύμα που φιλοξενείται στη βίλα του εφοπλιστή Γουναρόπουλου, καταγγέλλει στον Μίλτο Ζαφείρη, τον αστυνόμο του νησιού, την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους. Μια σειρά από εγκληματικές πράξεις που ακολουθούν, γίνονται το αντικείμενο των ερευνών του Ζαφείρη, αλλά και της γοητευτικής ντετέκτιβ Έλλης Δανέζη. Θα αποκαλύψουν μια ιστορία πάθους και σκοτεινών συμφερόντων, αλλά και έναν μεγάλο έρωτα ανάμεσα σε δύο εφήβους, τον βιολιστή Αλιόσα Μποροντίν και τη φίλη του Λιούμπα.

  Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη Ρωσία, στο Παρίσι και σε ένα ελληνικό νησί, αποτελεί μια κλασική περίπτωση καλογραμμένου αστυνομικού μυθιστορήματος, που μιλάει για τη μουσική, τον πρώτο έρωτα, αλλά και για το θέμα της μετανάστευσης.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το κλεμμένο βιολί

  Συγγραφέας: Λίνα Λυχναρά

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601643823 

  Ημ. Έκδοσης: 09/2018 

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ