Το Μαγειρείο των αισθήσεων

Προσωπική άποψη: Χαρά Δελλή

Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα-ύμνος στην ιδιαίτερη τέχνη της gourmet μαγειρικής και στα ερωτικά και γευστικά της σταυροδρόμια, το οποίο συνοδεύεται από 60 υπέροχες όσο και πρωτότυπες συνταγές.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που συνδυάζει τη λογοτεχνική πένα της Ντόρας Βαλκάνου με συνταγές που προτείνει ο Παναγιώτης Κουκουβίτης και εντρυφεί στη γευσιγνωσία,στα μυστικά του έρωτα, στις ανθρώπινες σχέσεις, στη δημιουργικότητα, στην τέχνη και σε άλλα πολλά…

 “Η ΤΕΧΝΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΠΟ, ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΟΧΙ. ΕΠΙΤΕΛΕι ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ Η ΟΧΙ…”

Η καθηγήτρια σε κολέγια της Θεσσαλονίκης και καταξιωμένη ποιήτρια Ντόρα Βαλκάνου συνεργάζεται με τον ειδικό στις γαστριμαργικές απολαύσεις και εικαστικό Παναγιώτη Κουκουβίτη, συνυφαίνοντας ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, όπου ένας σεφ εμπνέεται από τις ερωμένες του νοστιμιές και τους εμπνέει αθεράπευτο και ακατάσχετο έρωτα.

Το Μαγειρείο των αισθήσεων - Ντόρα Βαλκάνου & Παναγιώτης ΚουκουβίτηςΟι δυο τους πιστεύουν βαθιά  ότι ο τρόπος που ο καθένας μας, «τρέφεται», συναισθηματικά, πνευματικά και ερωτικά από την ζωή του, συχνά εκφράζεται και στον τρόπο με τον οποίο τρέφεται κυριολεκτικά. Οι συγγραφείς δημιουργούν στο βιβλίο τους έναν όμορφο κόσμο γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες και εμπεριέχουν σ’ αυτό την ανάγκη για επαφή και αφύπνιση που είναι τόσο επιτακτική στις μέρες μας.

Όσοι τρώνε επιλέγοντας επιμελώς αυτά που θα γευτούν και αυτά που θα τους θρέψουν είναι περισσότερο προσανατολισμένοι σε μία όμορφη ζωή, γεμάτη μικρά καθημερινά θαύματα.

Ένας ύμνος στις ηδονές του κορμιού και του ουρανίσκου!

‘Eνα ταξίδι απ’ τις φλαμουριές και τις αυλές, στα μπαράκια με την rock μουσική της δεκαετίας του 70 και στα υπέροχα μαγαζάκια με τις ωραίες συνταγές και γεύσεις…

Μία περιπλάνηση στα ερωτικά σταυροδρόμια της μαγειρικής.

Γιατί η Ύλη παρεκτρέπεται…

Συνδέοντας τις γνώσεις για την τέχνη της μαγειρικής με τις γνώσεις για την τέχνη της απόλαυσης, το αποτέλεσμα μόνο εκρηκτικό χαρακτηρίζεται. Μπλέκει την ποίηση με την φιλοσοφία, τη μουσική με τη λογοτεχνία και το θέατρο, μέσα από γευστικές περιπέτειες σε εθνικές κουζίνες.

 

Θέλεις να το καταβροχθίσεις. Και το βιβλίο και τις συνταγές του. Ειδικά, όταν ξέρεις ότι τις εκτελεί κάποιος σημαντικός για σένα, μόνο για σένα. Ένα ερωτικό, γαστρονομικό μυθιστόρημα που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, όπου εκτυλίσσεται. Γιατί η Ελλάδα έχει παράδοση στη μαγειρική.

Η μαγειρική μπορεί να βοηθήσει κάποιον να δει την ζωή από μία καλύτερη οπτική γωνία. Εκεί αρχίζει και υπεισέρχεται η απόλαυση της δημιουργίας, η δύναμη της αυτοπεποίθησης και τέλος η διάθεση του μοιράσματος. Κι εκεί η μαγειρική συναντά τη ζωή…

“Ο κόσμος των αισθήσεων είναι απαιτητικός. Το μέτρο είναι απαραίτητο και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Οι μεγαλύτερες απολαύσεις βρίσκονται εκεί όπου το σώμα και το μυαλό συμπορεύονται, εκεί όπου τιθασεύονται και η υπερβολή και η στέρηση.

Γιατί ο έρωτας σίγουρα περνά κι απ’ το στομάχι!

 

Περίληψη: Ο Απόστολος είναι ένας νεαρός ζωγράφος από τη Θεσσαλονίκη με χόμπι τη μαγειρική. Σε μια βόλτα στα Λαδάδικα ανακαλύπτει ένα μαγαζάκι που εμπορεύεται εκλεκτά προϊόντα. Εκεί διδάσκεται τα μυστικά της γεύσης και, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μαγειρική, την τέχνη και το γυναικείο φύλο, ανακαλύπτει το πολύ ιδιαίτερο ταλέντο του: μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την ιδιοσυγκρασία όποιας γυναίκας επιθυμεί και να τη συνδυάσει με το μενού, έτσι ώστε να κερδίσει τον έρωτά της.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Το Μαγειρείο των αισθήσεων

Συγγραφείς: Ντόρα Βαλκάνου & Παναγιώτης Κουκουβίτης

Eκδόσεις: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 978-960-04-4409-4
Σελίδες.: 296

Επεξεργασία εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here