Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας

Προσωπική άποψη: Υπατία

Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας. Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο, που μας ταξιδεύει στην πλούσια κληρονομιά της Ελληνικής μας Μυθολογίας μέσω του μύθου, «Το κουτί της Πανδώρας» και μας διδάσκει πως, η ελπίδα δεν πρέπει ποτέ να χαθεί. Γιατί, «Αν χαθεί η Ελπίδα θα χαθούν τα πάντα!».

Αναδεικνύει την ευαισθησία μα και την εξυπνάδα των παιδιών, που καταστρώνουν το δικό τους σχέδιο, για να βοηθήσουν τη Ζωή και το γάτο με τη ριγέ βαλίτσα να τη βρουν. Τα πολύχρωμα μπαλόνια των παιδικών πάρτυ γεμίζουν τον ουρανό με το όνομα της Ελπίδας και  την καλούν να επιστρέψει στη ζωή των ανθρώπων. Και αυτή μην μπορώντας να τους αρνηθεί- ποιος άλλωστε θα μπορούσε να χαλάσει χατίρι στα παιδιά- επιστρέφει, για να κυκλοφορεί «ελεύθερη πια ανάμεσα στους ανθρώπους», κάνοντας τη ζωή τους πιο όμορφη!

Περίληψη: Όλα ήταν πολύ ήσυχα στη μικρή πόλη. Τόσο ήσυχα, που κανείς δεν είχε καταλάβει πως οι άνθρωποι άρχισαν ξαφνικά να νιώθουν λυπημένοι. Ούτε η Ζωή το είχε αντιληφθεί κι ας κοιτούσε κάθε μέρα έξω από το παράθυρό της, μήπως και έβλεπε κάτι συνταρακτικό. Ευτυχώς εμφανίστηκε εκείνη η παράξενη ριγέ γάτα που κρατούσε μια ακόμη πιο παράξενη ριγέ βαλίτσα, και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους! Φυσικά, κάποιοι τη βοήθησαν… Κι αυτή η βαλίτσα… τι να είχε μέσα; Η ριγέ γάτα είπε πως έκρυβε ένα… τεράστιο μυστικό που δεν έπρεπε να χαθεί. Γρήγορα… Aν δε βιαστούμε, οι άνθρωποι θα μείνουν για πάντα λυπημένοι… Μία γάτα, μια βαλίτσα και η ελληνική μυθολογία μπορούν σίγουρα να μας κάνουν να ελπίζουμε πως πάντα όλα θα πηγαίνουν καλά… 

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας

Συγγραφέας: Στανιού Έλενα Χ.

Εκδότης: Ψυχογιός

ISBN: 9786180112184

Αριθμός Σελίδων: 48

Έτος Έκδοσης: 2016

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here