Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 7-9Το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς - Sophie De Mullenheim

  Το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς – Sophie De Mullenheim

  -

  «Το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς» της συγγραφέως Sophie De Mullenheim κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας και απευθύνεται σε ηλικίες έξι ετών και άνω.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια πανέμορφη και άκρως τρυφερή ιστορία. Αναφέρεται στη γενναιοδωρία, την αλληλεγγύη και τη δοτικότητα. Ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν το πόσο σημαντικό είναι να φυτεύουν σπόρους καλοσύνης, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συνανθρώπους τους. 

  Ο Βίκτορας, ο ήρωας του βιβλίου, πηγαίνει κάθε Κυριακή στη γιαγιά του και απολαμβάνει τον χρόνο που περνά μαζί της. Η γιαγιά πάντα του λέει υπέροχες ιστορίες από τότε που ήταν η ίδια παιδί.

  Μια Κυριακή, η γιαγιά δείχνει στον Βίκτορα φωτογραφίες του παππού της.

  Τον έλεγαν Μεγάλη Καρδιά και του άρεσε να προσφέρει φτερά από το καπέλο σε όποιον συναντούσε. Οι άνθρωποι ένιωθαν αμέσως πολύ όμορφα και χαμογελούσαν. Η Μεγάλη Καρδιά με κάθε ευκαιρία σκόρπιζε χαρά.

  Η γιαγιά δίνει στον εγγονό της το καπέλο με τα φτερά του παππού της, και το αγόρι χαίρεται τόσο πολύ, που αποφασίζει την επόμενη μέρα να το φορέσει στο σχολείο. 

  Οι συμμαθητές του ενθουσιάζονται, τόσο με την ιστορία του προπάππου του Βίκτορα όσο και με το καπέλο. Τότε ένας συμμαθητής του, ο Λέο, του ζητά να του δώσει ένα από τα φτερά. Και ο Βίκτορας του δίνει το πιο μικρό φτερό με μεγάλη απροθυμία. Και όταν του ζητούν και οι άλλοι συμμαθητές του, τους δίνει, αλλά η καρδιά του εξακολουθεί να είναι κρύα. 

  Μέχρι που συνειδητοποιεί ότι το καπέλο έχει ελάχιστα φτερά πάνω του και τηλεφωνεί στη γιαγιά του για να της πει τι έχει συμβεί.

  «Περίεργο» απαντάει η γιαγιά. «Όσο ζούσε η Μεγάλη Καρδιά δεν έλειψε ποτέ κανένα φτερό από το καπέλο. Κι έφτασε μέχρι εκατό χρονών!»

  Πώς θα καταφέρει ο Βίκτορας να γεμίσει και πάλι με φτερά το καπέλο;

  Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο εγωισμός, η αδιαφορία απέναντι στον συνάνθρωπο, η συγγραφέας μέσα από την ιστορία της δείχνει στα παιδιά το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε χαρά στους άλλους. Η προσφορά, η αγάπη, η καλοσύνη προς στους συνανθρώπους μας, είναι ο μοναδικός τρόπος να γίνουμε και εμείς πραγματικά ευτυχισμένοι. Το καλό που κάνουμε επιστρέφει σε μας διπλάσιο. Όταν προσφέρουμε με αγάπη χωρίς να σκεφτόμαστε ανταλλάγματα, νιώθουμε πληρότητα, ευτυχία και γαλήνη στην ψυχή μας. 

  Το βιβλίο προσφέρεται για ανάπτυξη συζήτησης μεταξύ παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων, πάνω στην καλοσύνη και την αλληλεγγύη. Και όχι μόνο. Το ινδιάνικο καπέλο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά για να σχηματίσουν μια εικόνα για τους πρώτους κατοίκους της Αμερικής πριν αυτή ανακαλυφτεί από τους Ευρωπαίους. 

  Ένα υπέροχο βιβλίο που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά. 

  Περίληψη! Αυτή είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού που του κάνει η γιαγιά του ένα πολύτιμο δώρο. Είναι η ιστορία ενός ινδιάνικου καπέλου με μαγικά φτερά! Η ιστορία ενός μυστικού: του μυστικού της αληθινής γενναιοδωρίας και της ευτυχίας… Mια τρυφερή ιστορία όπου οι μικροί αναγνώστες εύκολα μπορούν να ταυτιστούν με τον χαρακτήρα του βιβλίου. Το θέμα της γενναιοδωρίας προσεγγίζεται με απλότητα, περιλαμβάνει το μοίρασμα, συμβαδίζει με την αλληλεγγύη, ενισχύει τη φιλία, δημιουργεί διάλογο, και τελικά συμβάλλει στην ευτυχία.
  Μια σημαντική αξία, ένας τρόπος απομάκρυνσης από τον αυξανόμενο ατομικισμό.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς - Sophie De Mullenheim Τίτλος: Το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς

  Συγγραφέας: Sophie De Mullenheim

  Εικονογράφος: Annick Masson

  Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

  Εκδόσεις: Δεσύλλας 

  ISBN: 978-618-5568-73-3

  Ημ. Έκδοσης: 26/10/2023

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ