Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαTo μυστικό του πλανήτη 175-Β - Χρήστος Αζαριάδης

  To μυστικό του πλανήτη 175-Β – Χρήστος Αζαριάδης

  -

  Ο συγγραφέας Χρήστος Αζαριάδης συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το πρώτο του μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, «Το μυστικό του πλανήτη 175-Β», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, μας μεταφέρει στο μέλλον: στην Ελλάδα του 2100. Η εικόνα της χώρας μας στο μέλλον δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του σήμερα. Υπάρχει οικονομική ευμάρεια από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι μια ισχυρή οικονομική δύναμη. Διαθέτει Διαστημική Υπηρεσία, η οποία είναι έτοιμη να εκπονήσει ένα project για το οποίο ισχυροί άνδρες του τόπου έχουν επενδύσει ασύλληπτα χρηματικά ποσά, ενώ κι άλλες χώρες παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτό  το τολμηρό  εγχείρημα.

  Ποιο είναι αυτό; Εννέα άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, καλούνται να γίνουν οι πρώτοι Έλληνες Κοσμοναύτες. Μετά από την απαραίτητη εκπαίδευση, θα βρεθούν στον Πλανήτη 175-Β, που έχει πολλές ομοιότητες με τη Γη. Θα τον εξερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή, αλλά και θα τον οικοδομήσουν προκειμένου στο μέλλον να μετοικήσουν κι άλλοι εκεί.

  Το διαστημικό όχημα μόλις είχε τελειώσει άλλο ένα γαλαξιακό άλμα. Βάσει των κανονισμών, θα έπρεπε να παραμείνουν για λίγη ώρα σε στάση για έλεγχο των συστημάτων, και αυτό επέτρεπε στους μεν κοσμοναύτες να ηρεμήσουν λίγο και να χαζέψουν τη θέα, στους δε κυβερνήτες να ελέγξουν ότι το άλμα δεν προκάλεσε καμία βλάβη στα συστήματα του «Αθήνα».

  Το  ταξίδι για τους εννιά αυτούς ανθρώπους ξεκινά. Ένα ταξίδι προς το άγνωστο.

  Ο συγγραφέας δημιουργεί μια ιστορία βάζοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Δράση, αγωνία, ένταση, ανατροπές. Από το μυθιστόρημα δεν απουσιάζουν όμως το χιούμορ αλλά και το συναίσθημα. Δοσμένα στις σωστές αναλογίες. O συγγραφέας μέσα από τους ήρωές του εκφράζει τις κοινωνικές του ανησυχίες, την πίστη του στους ανθρώπους και στη φιλία, την αγάπη του για το βιβλίο.

  Ακόμα κι αν το βιβλίο βρεθεί στα χέρια αναγνωστών που δεν είναι λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού, το συγκεκριμένο βιβλίο θα το διαβάσουν με περισσή ευκολία, αφού είναι ένα βιβλίο που δεν κινείται μόνο στο συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος. Οι ήρωες του βιβλίου είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ο αναγνώστης νιώθει οικεία μαζί τους, συμπάσχει, ταυτίζεται, γελάει, θυμώνει μαζί τους. 

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να παλέψω μόνος μου. Δεν μπορώ να τα βάλω με το σύστημα. Δεν γνωρίζω πώς. Όταν πας να τα βάλεις με τον διάβολο, φρόντισε να κάνεις την καλύτερη προσπάθειά σου.

  Θεωρώ ότι η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Χρήστου Αζαριάδη στέφεται με επιτυχία και βάζει γερές βάσεις και για τα επόμενα βιβλία του.

  Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο συγγραφέας εδώ.

  Περίληψη: Έτος 2100. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και απολαμβάνει συνθήκες πρωτοφανούς ευημερίας, με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της τάξης, της ευνομίας και της προόδου. Όταν κατακτούνται όλοι οι εντός συνόρων στόχοι, επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την επικράτηση έξω από αυτά. Έτσι, λοιπόν, με τη συνεργασία άλλων προηγμένων χωρών και διαστημικών οργανισμών, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει μια μοναδική αποστολή…

  Μια ομάδα, αποτελούμενη από εννέα απλούς, άγνωστους μεταξύ τους πολίτες, θα ταξιδέψει στον μικροπλανήτη 175-Β, ο οποίος φαίνεται ιδανικός για τη δημιουργία της πρώτης διαστημικής αποικίας. Εννέα ξεχωριστές προσωπικότητες, καλούνται πρώτα να γίνουν ομάδα και, στη συνέχεια, να αποτελέσουν την πρώτη αποστολή εξερεύνησης και εγκατάστασης σε έναν πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Το μέλλον της αποστολής και της επικίνδυνα αυξανόμενης πληθυσμιακά ανθρωπότητας κρίνεται από αυτούς τους εννέα διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με το δικό του παρελθόν, αλλά και τη δική του ατζέντα.

  Δυστυχώς για τους κοσμοναύτες, οι συνθήκες στον 175-Β αποδεικνύονται πολύ διαφορετικές από αυτές που περίμεναν, και πολύ σύντομα όλα τα σχέδιά τους θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο. Πρώτο τους μέλημα πλέον είναι να παραμείνουν ζωντανοί σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον που κρύβει θανάσιμες απειλές, κινδύνους και προδοσία. Με μοναδικό στόχο πια την επιβίωση, θα πρέπει να συνεργαστούν, και για πρώτη φορά στη ζωή τους, να αποφασίσουν οι ίδιοι τις τύχες τους.

  To μυστικό του πλανήτη 175-ΒΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το μυστικό του πλανήτη 175-Β

  Συγγραφέας: Χρήστος Αζαριάδης

  Εκδόσεις: Πηγή

  Σελίδες: 464

  ΙSBN: 978-960-626-478-8

  Έτος κυκλοφορίας: 2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ