Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-3To παιδί και το φεγγάρι - Αργυρώ Μουντάκη & Δώρα Ανδρεαδάκη

  To παιδί και το φεγγάρι – Αργυρώ Μουντάκη & Δώρα Ανδρεαδάκη

  -

  Οι συγγραφείς Αργυρώ Μουντάκη και Δώρα Ανδρεαδάκη ενώνουν τις συγγραφικές τους δυνάμεις και δημιουργούν το βιβλίο «Το παιδί και το φεγγάρι», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Απευθύνεται σε ηλικίες τριών ετών κι άνω. 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που ανήκει στην κατηγορία silent book (σιωπηλό βιβλίο). Δεν υπάρχει κείμενο. Οι εικόνες αφηγούνται την ιστορία, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε αναγνώστη να δημιουργήσει τη δική του ιστορία. Τα τελευταία χρόνια, και στη χώρα μας, κυκλοφορούν αρκετά καλά silent books και σίγουρα στο μέλλον η κυκλοφορία τέτοιων βιβλίων θα είναι μεγαλύτερη, αφού μπορούν να τα «διαβάσουν» όλα τα παιδιά χωρίς περιορισμό σε ηλικία και γλώσσα. Απαιτείται μόνο φαντασία. 

  Οι δυο συγγραφείς στήνουν το σκηνικό της ιστορίας τους στο λιμάνι των Χανίων, κοινό τόπο καταγωγής τους. 

  Ο εικονογράφος του βιβλίου, Κώστας Θεοχάρης, με τις μοναδικές του εικόνες, δημιουργεί την ατμόσφαιρα που απαιτεί η ιστορία που εμπνεύστηκαν οι συγγραφείς. Οι εικόνες αποτυπώνουν την αγωνία των ηρώων, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και έχουν μια ζωντάνια σαν να είναι αληθινές. 

  Ένα βιβλίο που αναφέρεται στα όνειρα και στην προσπάθειά μας για την πραγματοποίησή τους. Με οδηγό τις εικόνες και τη φαντασία μας, το βιβλίο μάς καλεί να δημιουργήσουμε πολλές και διαφορετικές ιστορίες και να απολαύσουμε αυτή τη δημιουργική ανάγνωση.  

  Αν δεν έχετε μέχρι τώρα αγοράσει ένα σιωπηλό βιβλίο, ίσως είναι η ώρα να το κάνετε. Θα εντυπωσιαστείτε από τις διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας που θα ακούσετε από τα παιδιά σας. 

  Περίληψη: Μια φουρτουνιασμένη νύχτα, ένα καράβι κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. Θα καταφέρουν ο φαροφύλακας και ο γιος του να το οδηγήσουν με ασφάλεια στο λιμάνι; Μερικές φορές ορισμένες καταστάσεις φαντάζουν απροσπέλαστες. Σε αυτό το βιβλίο δίχως λόγια μαθαίνουμε να μην το βάζουμε κάτω, να συνεχίζουμε, να προσπαθούμε, όπως κάνει ο φαροφύλακας της ιστορίας, και να επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, όπως ακριβώς κάνει ο γιος του.

  Στοιχεία βιβλίου

  To παιδί και το φεγγάρι - Αργυρώ Μουντάκη & Δώρα Ανδρεαδάκη Τίτλος: Το παιδί και το φεγγάρι

  Συγγραφείς: Αργυρώ Μουντάκη & Δώρα Ανδρεαδάκη

  Εικονογράφος: Κώστας Θεοχάρης

  Εκδόσεις: Ψυχογιός 

  ΙSBN: 978-618-01-4774-2

  Σελίδες: 48

  Ημερομηνία έκδοσης: 23/02/2023

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  Προηγούμενο άρθρο
  Επόμενο άρθρο

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ