Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Αντέχεις; - Χριστίνα Πομόνη

  Αντέχεις; – Χριστίνα Πομόνη

  -

  Αντέχεις; – Χριστίνα Πομόνη

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

  Πιάνοντας το βιβλίο στα χέρια μου, συνειρμικά δέχτηκα την πρόκληση της συγγραφέως Χριστίνας Πομόνη: «Αντέχεις να το διαβάσεις;» και έτσι βούτηξα με περισσότερο ζήλο στις σελίδες του βιβλίου, αποφασισμένη να φτάσω στο τέλος, στη λύση μιας υπόθεσης, ενός μυστηρίου που είναι και η αφορμή, αν θέλετε, της ιστορίας. Ένα τροχαίο πριν πολλά χρόνια, όπου ο Κωστής χάνει την οικογένειά του, ξαναζωντανεύει με ένα τηλεφώνημα και μαζί ξυπνάνε μνήμες που πονάνε.

  Ήταν τροχαίο τελικά ή είναι αλήθεια πως οι δικοί του δολοφονήθηκαν;

  Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια, έλα απόψε στο Κάστρο στις οκτώ.
  Μόνος.

  ΑντέχειςΟ αγώνας δρόμου ξεκινά για τον ίδιο και θα έχει πολλούς σταθμούς, αλλά και σύμμαχους δίπλα του. Δεν θα είναι μόνος του στη διαδρομή. Άγραφα, Αθήνα, Καρύταινα… Κάθε φορά θα καταλαβαίνουμε που βρισκόμαστε, μιας και η δεινότητα της συγγραφέως να ζωντανεύει τα τοπία μπροστά μας είναι απαράμιλλη. Η κινηματογραφική ροή του βιβλίου δεν περιορίζεται στην περιγραφή του τοπίου, αλλά και στα γεγονότα που εναλλάσσονται καταιγιστικά σε δυο ιστορίες που τρέχουν παράλληλα. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύεται λίγο στην αρχή ο αναγνώστης να τις παρακολουθήσει, αλλά προχωρώντας το βιβλίο καταλαβαίνει καλύτερα την εναλλαγή. Τι κοινό έχει λοιπόν η οικογένεια του Κωστή με την οικογένεια της Τασούλας;

  Ποιος ιστός έχει υφάνει τους ήρωες και παίζει με τις ζωές τους;

  Θα βρει ο Κωστής αυτό που ψάχνει;

  Θα καταλάβουμε από πού πηγάζει η σκληρότητα αυτής της γυναίκας;

  ΑντέχειςΗ ανατρεπτική πλοκή και η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας καθηλώνουν τον αναγνώστη. Το ίδιο και οι ζωντανοί διάλογοι, αν και κάποιες φορές ίσως κουράζουν με το εύρος τους. Άκρως ευρηματικά, η συγγραφές μας προετοιμάζει ψυχολογικά για το τι θα ακολουθήσει. Θάνατος, χάος, συγκυρίες της ζωής, αναζήτηση ψυχής, ο χρόνος, οι μνήμες, τα ανθρώπινα σφάλματα και τέλος η πολυπρόσωπη, πολύπλευρη, πολυπόθητη αλήθεια. Θα αντέξουν οι ήρωες τη δύναμή της; Θα τους οδηγήσει στην κάθαρση; Το σίγουρο είναι πως τις ανθρώπινες σχέσεις, τον ψυχισμό τον ηρώων και την ιστορία της ζωής τους θα τις θυμάστε για καιρό, διαβάζοντας το βιβλίο.

  Αντέχετε;

  Περίληψη: Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια, έλα απόψε στο Κάστρο στις οκτώ.
  Μόνος. Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα και οι μνήμες ξαναζωντανεύουν.
  Ο Κωστής ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης για τη χαμένη του αδελφή στο Μαίναλο, εκεί όπου πριν από είκοσι επτά χρόνια οι γονείς του σκοτώθηκαν σε τροχαίο.
  Η βοήθεια της Σοφίας και της Εύης αποδεικνύεται καθο­ριστική, ακόμα και όταν τα πράγματα ακολουθούν μια απρόβλεπτη τροπή. Ο Κωστής εμπλέκεται σε μια δίνη συγκλονιστικών αποκαλύψεων. Σύμμαχός του το Μαίναλο και η δύναμη της ψυχής του. Θα αντέξει να φτάσει στην αλήθεια;Η ιστορία αυτή είναι σχεδόν αληθινή.
  Τα συναισθήματα που προκαλεί, όμως, είναι απολύτως αληθινά. Αντέχεις;

  ΑντέχειςΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Αντέχεις;

  Συγγραφέας: Χριστίνα Πομόνη

  Εκδόσεις: Μίνωας
    
  Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 01/2018

  Σελίδες: 408

  ISBN: 978-618-02-0975-4

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here