Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας τη Λεμεσό

  Γνωρίζοντας τη Λεμεσό

  -

  Γνωρίζοντας τη Λεμεσό 

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Άλλο ένα Κυριακάτικο ταξίδι μέσα από τους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, σε λίγο ξεκινά. Σημερινός μας προορισμός, η Λεμεσός. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου.

  Παρουσίασε μεγάλη ανάπτυξη μετά το 1974, όταν με την τουρκική εισβολή στο νησί χάθηκε το άλλο μεγάλο λιμάνι της Κύπρου, η Αμμόχωστος. Κατά τη μεσαιωνική περίοδο, η Λεμεσός φιλοξένησε το γάμο του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου.

  ΛεμεσόςΤο Κάστρο της Λεμεσού είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Λέγεται ότι στο παρεκκλήσι του κάστρου παντρεύτηκε ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος. Σήμερα, στο κάστρο στεγάζεται το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου.

  Πολλά είναι τα αξιοθέατα της πόλης για τον επισκέπτη: κάστρα, μουσεία, η αρχαία πόλη της Αμαθούντας, θέατρα, βιβλιοθήκες, το ιερό του Απόλλωνα κ.ά. Κάθε χρόνο στη Λεμεσό διοργανώνεται φεστιβάλ κρασιού, ενώ διαθέτει και μουσείο αφιερωμένο στο κρασί.

  ΛεμεσόςΠολλοί άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων έχουν καταγωγή από τη Λεμεσό: ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, ο ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας, ο συνθέτης Μάριος Τόκας, ο συγγραφέας Κυριάκος Παπαδόπουλος, η τραγουδίστρια Δέσποινα Ολυμπίου κ.ά.

  Στο σύντομο ταξίδι μας στο λιμάνι της Κύπρου, θα σας γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, ενώ δε θα λείψουν και οι αναγνωστικές μας προτάσεις.

  Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά.

  Γνωρίζοντας τη Λεμεσό 

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here