Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More

  Moravian Bookshop

  -

  Moravian Bookshop

  Βηθλεέμ Πενσιλβανία, US

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  Το βιβλιοπωλείο Moravian Bookshop άνοιξε το 1745 -το παλαιότερο εν διαρκή λειτουργία βιβλιοπωλείο στην Αμερική- από τον ξενοδόχο Samuel Powell, κατόπιν εντολής ενός επισκόπου (John Amos Comenius) που ήθελε ένα τέτοιο κατάστημα να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των ενοριών του -ονομαζόταν Bethelhemer Bücher Shop τα χρόνια 1755-1905. Αρχικά βρισκόταν στη νότια πλευρά του ποταμού Lehigh.

  Άρχισε με βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε, διευρύνοντας τη θεματολογία των τίτλων του και αυξάνοντας εντυπωσιακά τον αριθμό των βιβλίων του.

  Moravian BookshopΓια σχεδόν τρεις αιώνες, οι βιβλιολάτρες, από κοντά και μακριά, επιλέγουν το βιβλιοπωλείο αυτό για την ιδιαίτερη συλλογή βιβλίων και εικονικών δώρων με θέμα τη Μοραβία και τη Βηθλεέμ.

  Διαθέτει ιστορική τοποθεσία από το 1871 (428 Main Street) και καταρτισμένο προσωπικό εμπειρογνωμοσύνης και εξαιρετικής εξυπηρέτησης. Πολλά δωμάτια για εξερεύνηση, χώρος για φαγητό, δωμάτιο με πολυθρόνες διαβάσματος, ευρεία ποικιλία εμπορευμάτων και πολλά – πολλά βιβλία…

  Moravian BookshopΤο κατάστημα μετακόμισε στην οδό Arch στην Φιλαδέλφεια για δύο χρόνια το 1856, πριν επιστρέψει στη Βηθλεέμ το 1858 και μετακόμισε στο κτίριο που είναι η σημερινή κύρια είσοδός του το 1867.

  Το 2018, μετά από 273 χρόνια, η εκκλησία Moravian Church Northern Province ήταν έτοιμη να απομακρυνθεί από αυτή τη λιανική επιχείρηση και επικεντρώθηκε στην υποστήριξη των 85 κοινοτήτων τους. Τότε, προσέγγισε το ομώνυμο κολέγιο για να αγοράσει το κτίριο, να συνεχίσει την κληρονομιά του και να κρατήσει το αγαπημένο βιβλιοπωλείο μέσα στην «οικογένεια της Μοραβίας». Ήταν φυσιολογικό για το έκτο παλαιότερο κολέγιο της Αμερικής να αναλάβει να εξασφαλίσει ότι θα εξυπηρετούνταν οι μαθητές και η κοινότητα για τις επόμενες γενιές. Στο πέρασμα των χρόνων έχει πολλές φορές επεκταθεί, αγοράζοντας τα γειτονικά κτίσματα, και αισίως καταλαμβάνει 15.000 τ.μ.

  Τον Μάιο του 2019 το βιβλιοπωλείο υποδέχτηκε δύο ακόμα επιχειρήσεις, το Lost Tavern Brewing και το Deli & Gelato του Dave, στο ιστορικό του σπίτι στο κέντρο της Βηθλεέμ.

  Moravian BookshopΤο ειδικό Χριστουγεννιάτικο τμήμα του βιβλιοπωλείου παραμένει ένας τακτικός προορισμός, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους. Είτε ψάχνετε για το τέλειο δώρο, είτε θέλετε να απολαύσετε λίγο χρόνο περιήγησης, να είστε σίγουροι ότι θα ανακαλύψετε κάτι καινούργιο κάθε φορά που επισκέπτεστε το Moravian Book Shop. Επίσης, φιλοξενεί τακτικά εκδηλώσεις για τοπικούς και εθνικούς γνωστούς συγγραφείς και στο μέλλον θα διαθέτει περισσότερο χώρο για μουσική και άλλες τέχνες.

  Λέγεται ότι αυτό το βιβλιοπωλείο είναι στοιχειωμένο από μια σκοτεινή σκιά-φιγούρα-φάντασμα, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το στυλ αυτής της πόλης!

  moravian

  Δευτέρα-Τετάρτη: 10 π.μ.-6 μ.μ.
  Πέμπτη-Σάββατο: 10 π.μ.-8 μ.μ.
  Κυριακή: 12 μεσημβρινή-5 μ.μ.

  428 MAIN STREET
  BETHLEHEM, PA 18018
  Τηλ.: 610-866-5481
  TOLL-FREE (USA)
  1-888-661-2888 

  Προηγούμενο άρθροChester Bennington – Linkin Park
  Επόμενο άρθροΓνωρίζοντας τη Λεμεσό

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here