Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Η τσιπούρα η Λενιώ και οι Μύθοι στον Βυθό - Αναστασία Δημητρίου...

  Η τσιπούρα η Λενιώ και οι Μύθοι στον Βυθό – Αναστασία Δημητρίου Νίνου

  -

  Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί ένα ακόμα βιβλίο της συγγραφέως Αναστασίας Δημητρίου Νίνου, με ηρωίδα την τσιπούρα Λενιώ. «Η τσιπούρα η Λενιώ και οι Μύθοι στον Βυθό». Η συγγραφέας έχει μάλιστα εικονογραφήσει η ίδια το βιβλίο, που απευθύνεται σε ηλικίες από τριών και άνω.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Χρησιμοποιεί έμμετρο αντί για πεζό λόγο στο βιβλίο της, που προωθεί την οικολογία, τη συλλογικότητα, ενώ παράλληλα γνωρίζει στα παιδιά τους μύθους που σχετίζονται με τη θάλασσα και τα πλάσματά της.

  Βρισκόμαστε στη Βυθούπολη. Ένα κύμα πίσσας την έχει καλύψει και τα πλάσματά της κινδυνεύουν. Η Λενιώ, μαζί με άλλα ψάρια, προσπαθούν να σωθούν αλλά και να σώσουν την πόλη τους από την ολική καταστροφή.

  Βυθοπουλίτες γρήγορα

  Τρέξετε στο τούνελ σωθείτε.

  Κάηκε πετρελαιοφόρο

  κι η πίσσα του η φονική

  θα φέρει στη Βυθούπολη

  Απόλυτη καταστροφή.

  Κάποια από τα πλάσματα της θάλασσας, μαζί και η Λενιώ, θα καταφέρουν να ξεφύγουν, άλλα θα παγιδευτούν. Και τότε αρχίζει η περιπέτεια. Θα καταφέρει η Λενιώ να σώσει τη Βυθούπολη; Ποιοι θα τη βοηθήσουν;

  Με απολαυστικό τρόπο, η συγγραφέας γνωρίζει στους αναγνώστες της μύθους με πλάσματα της θάλασσας, όπως Γοργόνες, Σειρήνες κ.ά. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου τα παιδιά θα διαβάσουν τρόπους προστασίας της θάλασσας και των ακτών της. Τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να ακούσουν τη συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία μέσω τoυ δωρεάν προγράμματος QR code.

  Ένα βιβλίο που συνδυάζει την αναγνωστική απόλαυση με τη μάθηση.

  Περίληψη: Η Τσιπούρα η Λενιώ θέλει να σώσει την πόλη της από τη ρύπανση και γνωρίζει συναρπαστικούς θαλασσινούς μύθους!

  Η Βυθούπολη κινδυνεύει από ένα κύμα πίσσας που την έχει καλύψει απειλητικά. Η Λενιώ και οι φίλοι της ξεκινούν έναν αγώνα για να σώσουν όλους τους Βυθουπολίτες. Στο ταξίδι τους συναντούν μυθικά και πανίσχυρα πλάσματα, τα οποία άλλοτε τους βοηθούν κι άλλοτε τους στήνουν παγίδες. Όμως, οι μικροί μας φίλοι είναι θαρραλέοι και αποφασισμένοι να τα καταφέρουν!

  Ένα εκπαιδευτικό μουσικό παραμύθι σε έμμετρη γραφή, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μύθους της θάλασσας, ενώ τα βοηθά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, και να συνειδητοποιήσουν πως ο καθένας, όσο μικρός κι αν είναι, μπορεί με τον τρόπο του να κάνει μια μεγάλη διαφορά!

  Περιλαμβάνει QR κωδικό με τη μουσική αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα, καθώς και ένα μοναδικό τραγούδι.

  Η τσιπούρα η Λενιώ και οι Μύθοι στον ΒυθόΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Η Τσιπούρα η Λενιώ και οι Μύθοι στον Βυθό

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Αναστασία Δημητρίου Νίνου

  Σελίδες: 60

  Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

  ΙSBN: 9789606218583

                                                  Ημερομηνία έκδοσης: 16/11/2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ