Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας

  Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας

  -

  Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την Καστοριά. Θα επισκεφτούμε ένα ακόμα μουσείο. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας εντυπωσιάσει. Δεν είναι άλλο από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων.

  Από τον Ιούνιο του 2010 λειτουργεί στο Μαυροχώρι Καστοριάς το μοναδικό και πρωτοποριακό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας!

  Το νέο αυτό μουσείο ήταν μια ιδέα και ένα όνειρο ετών του κ. Δημήτρη Παναγιωτίδη, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του, κ. Θεοχάρη Θεοφανώ, κατάφεραν με πολύ κόπο, μεράκι, θυσίες και απίστευτο ταλέντο, να ιδρύσουν τελικά αυτό το καταπληκτικό μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε δύο κτίρια όμορφης αρχιτεκτονικής, παρουσιάζοντας σκηνές καθημερινού βίου του λαού μας, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα πανελλαδικά…

  Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και ένα ολόκληρο χωριό προπολεμικών ετών με μαγαζιά και σπίτια σε φυσικό μέγεθος, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τα παλιά ξεχασμένα επαγγέλματα, όπως καροποιός, γανωματής, τσαγκάρης, σιδεράς κ.ά.

  Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας

  Τα ποικίλα θέματα είναι μοιρασμένα σε θεματικές ενότητες, ώστε οι επισκέπτες, και κυρίως οι μαθητές, να διδάσκονται εύκολα και μεθοδικά την εξέλιξη του πολιτισμού από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι τα σύγχρονα.

  Οι κέρινες φιγούρες, σε φυσικό μέγεθος, παριστάνουν απλοϊκούς γραφικούς τύπους κάθε ηλικίας, του χωριού και της πόλης, την ώρα της δουλειάς και του μόχθου, με στολές εποχής. Οι αντίκες είναι αυθεντικά κομμάτια και αμέτρητες!

  Πηγή: https://www.facebook.com/KerinoMouseioKastoria/

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΣυνοικία Ντολτσό
  Επόμενο άρθροΤο Σπήλαιο του Δράκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here