Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Ο Απόλλωνας δεν παίζει μπάλα - Πένυ Κρανά

  Ο Απόλλωνας δεν παίζει μπάλα – Πένυ Κρανά

  -

  Από τις Eκδόσεις The BOOK project κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Απόλλωνας δεν παίζει μπάλα» της συγγραφέως Πένυς Κρανά σε εικονογράφηση Μιμίκας Καπούλα. Aπευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Ιστορίες από τον Όλυμπο. Οι συγγραφείς εμπνέονται από τους Ολύμπιους θεούς και γράφουν σύγχρονες ιστορίες με θέματα που απασχολούν τα παιδιά.

  Η Πένυ Κρανά εμπνέεται από τον Απόλλωνα. Ο σύγχρονος ήρωάς της είναι ένα παιδί που του αρέσει η μουσική και δεν τρελαίνεται για μπάλα. Όταν πηγαίνει στο πάρκο για να παίξει μπάλα, όλο και κάποια δικαιολογία βρίσκει για να αποφύγει το ποδόσφαιρο. 

  Με το ζόρι παίζω! Αν με αφήνατε ελεύθερο, σπίτι θα ήθελα να είμαι και να παίζω τη λύρα μου. Ή και εδώ αλλά να παίζω άλλα παιχνίδια. 

  Στο πάρκο ανακαλύπτει ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που δεν θέλουν να παίζουν μπάλα, αλλά δεν υπάρχει χώρος για άλλα παιχνίδια, αφού το πάρκο είναι μικρό και καλύπτεται με όσους παίζουν ποδόσφαιρο. 

  Ο Απόλλωνας, συντροφιά με τις εννέα κόρες της κυρίας Μνημοσύνης, θα αλλάξουν αυτό το σκηνικό. 

  Μια ιστορία ευφάνταστη, διασκεδαστική, απαλλαγμένη από στερεότυπα και διδάγματα έγραψε η συγγραφέας, που σίγουρα θα απολαύσουν οι μικροί αναγνώστες. Χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά του θεού Απόλλωνα, η συγγραφέας δημιουργεί έναν ήρωα που προτιμά τη μουσική από την μπάλα κι ας είναι αγόρι. Ποιος είπε ότι σε όλα τα αγόρια αρέσει το ποδόσφαιρο; Ποιος είπε ότι ένα κορίτσι δεν μπορεί να παίξει μπάλα και να είναι καλή;

  Το βιβλίο περιέχει επίσης πληροφορίες και για τον θεό Απόλλωνα, χωρίς να γίνεται κουραστικό για τα παιδιά.

  Τον έλεγαν Μουσαγέτα ή Μουσηγέτη γιατί ήταν ο ηγέτης των 9 Μουσών. Ο Απόλλωνας ήταν ο αρχηγός της χορωδίας τους. Στεκόταν στη μέση και έπαιζε τη λύρα του και τριγύρω οι Μούσες τραγουδούσαν και έπαιζαν και αυτές τα μουσικά τους όργανα. 

  Θα βρουν όμως και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα τους προσφέρουν γνώση και ψυχαγωγία. 

  Περίληψη: Ο Απόλλωνας δεν θέλει να παίζει μπάλα στην πλατεία με τα υπόλοιπα αγόρια. Λατρεύει όμως τη μουσική! Θα καταφέρει να βρει έναν τρόπο να έχουν όλοι τον «χώρο» που επιθυμούν; Στο πρόσωπο του ήρωα της ιστορίας αυτής θα αναγνωρίσουμε όλα τα παιδιά που ξεχωρίζουν από την πλειοψηφία και σπάνε τα στερεότυπα. Η συγγραφέας αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά που απέδιδε η αρχαία ελληνική μυθολογία στην Απόλλωνα για να φτιάξει μια σύγχρονη ιστορία που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη και δίνει την ευκαιρία και στους μικρούς, νέους αναγνώστες να σκεφτούν ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο Απόλλωνας δεν παίζει μπάλα - Πένυ Κρανά Τίτλος: Ο Απόλλωνας δεν παίζει μπάλα

  Συγγραφέας: Πένυ Κρανά

  Εικονογράφος: Μιμίκα Καπούλα

  Εκδόσεις: The BOOK project 

  ΙSBN: 978-618-85089-5-8

                                                                  Σελίδες: 40

                                                                  Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ