Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα! - Michel Piquemal

  Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα! – Michel Piquemal

  -

  Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα! 

  Της σειράς Ο μικρός φιλόσοφος

  Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, κυκλοφορεί η σειρά Ο μικρός φιλόσοφος του συγγραφέα Μichel Piquemal, σε εικονογράφηση Τhomas Baas. Η μετάφραση της σειράς είναι της Αριστέας Κομνηνέλλη. Πριν λίγο καιρό διάβασα το πρώτο βιβλίο της σειράς συμπεριφοράς, «Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα!», που αναφέρεται στις συνεχείς απαιτήσεις των παιδιών για παιχνίδια.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Όσοι έχουν μικρά παιδιά, σίγουρα θα έχουν βιώσει καταστάσεις στο σούπερ μάρκετ παρόμοιες με αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο με ήρωα τον Πίκολο και τη μαμά του.

  Τα παιδιά κοιτούν τα ράφια των καταστημάτων και απαιτούν νέα παιχνίδια. Οι απαιτήσεις τους πολλές φορές είναι τόσο έντονες, που φέρνουν σε πολύ άσχημη θέση τους γονείς. Τα παιδιά δεν δέχονται το όχι ως απάντηση. Απαιτούν συνεχώς, βάζουν τις φωνές, ξεσπούν σε κλάματα, προκειμένου το πολυπόθητο παιχνίδι να βρεθεί στα χέρια τους.

  Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, ο Πίκολο βλέπει μια κόκκινη μοτοσικλέτα στο σούπερ μάρκετ και ζητά από τη μητέρα του να του την αγοράσει.

  -Πίκολο! Άφησε αμέσως τη μοτοσικλέτα, τον μαλώνει η μαμά. Δεν πρόκειται να την αγοράσουμε. Έχεις κάμποσα τέτοια παιχνίδια στο σπίτι. Δεν μπορούμε συνεχώς να ξοδεύουμε χρήματα.

  Σίγουρα μια τέτοια απάντηση από τη μεριά των γονέων δεν μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτή από τα παιδιά.

  -Η αλήθεια είναι, γκρινιάζει ο Πίκολο, πως δεν μ’ αγαπάς. Προτιμάς να έχεις πολλά ευρώ στο πορτοφόλι σου παρά να μου κάνεις μια απλή χάρη.

  Εσείς τι θα απαντούσατε στον Πίκολο; Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν, δοκιμάζοντας τους γονείς τους.

  Μια απολαυστική λοιπόν ιστορία για τους μικρούς μας αναγνώστες, που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις πραγματικές ανάγκες τους από τις επίπλαστες που δημιουργούν οι διαφημίσεις. Το βιβλίο γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά για έννοιες όπως το χρήμα, οι επιθυμίες, η ευτυχία.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιού που θα βοηθήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τα χρήματα και τη σημασία τους. Οι γονείς επίσης θα βρουν πολλές συμβουλές για να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συνεχείς απαιτήσεις των παιδιών τους.

  Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 4+. Η σειρά «Ο μικρός φιλόσοφος» περιλαμβάνει πολλούς ακόμα τίτλους που μπορείτε να αναζητήσετε.

  Περίληψη: Ο Πίκολο είναι με τη μαμά του για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Βλέπει ένα φοβερό παιχνίδι: μια κόκκινη μοτοσικλέτα! Η μαμά του δεν του την αγοράζει. Ο Πίκολο όμως επιμένει…

  Στοιχεία βιβλίου

  Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέταΤίτλος: Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα!

  Συγγραφέας: Michel Piquemal

  Σειρά: Ο μικρός φιλόσοφος

  Eικονογράφηση: Τhomas Baas

  Eκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-960-566-028-4

  Ημερομηνία έκδοσης: 10/04/2013

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here