Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΒιβλιοπωλείαΒιβλιοπωλείο Antlantis - Οία

  Βιβλιοπωλείο Antlantis – Οία

  -

  Βιβλιοπωλείο Antlantis – Οία

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο στην Οία της Σαντορίνης. Το βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα ή όπως είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, Atlantis.

  Η Οία γνωστή για τις ομορφιές  και το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της, χάρη στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς βιβλιόφιλους. Το Antlantis έχει μπει στη λίστα της GUARDIAN με τα δέκα καλύτερα βιβλιοπωλεία στο κόσμο! Ας μάθουμε όμως λίγα πράγματα για το βιβλιοπωλείο.

  Το 2002, δύο φίλοι ο Graig Waltzer  και ο Oliver Wise, ενώ έκαναν διακοπές στη Σαντορίνη, ξέμειναν από βιβλία και αυτά που βρήκαν σε κάποια τοπικά καταστήματα δεν τους ικανοποίησαν. Γοητευμένοι από την ομορφιά του νησιού, σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα δικό τους βιβλιοπωλείο.

  Βιβλιοπωλείο Antlantis – Οία

  Το βιβλιοπωλείο δημιουργήθηκε το 2004 με τη συμβολή και άλλων φίλων τους. Στα ράφια του Atlantis υπάρχουν βιβλία κάθε είδους.

  Μυθιστορήματα, βιογραφίες, φιλοσοφία, παιδικά, βιβλία σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, βιβλία που κοστίζουν από λίγα ευρώ μέχρι μερικές χιλιάδες, όπως η πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα.

  Το βιβλιοπωλείο είναι μικρό, αλλά τόσο όμορφο και ξεχωριστό. Οι ιδιοκτήτες του πάντα πρόθυμοι να δώσουν κάποια συμβουλή, να κάνουν κάποια πρόταση σε βιβλίο. Κάποιοι μπαίνουν για να αγοράσουν βιβλία, άλλοι μόνο για να δουν το χώρο και να φωτογραφηθούν.

  Το Atlantis είναι πια σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του βιβλίου σε όλον τον κόσμο.

  Πηγή άρθρου: Libreriamo.it

  Riproduzione Riservata 

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ